Počinje povezivanje Ulice Bate Brkića sa Futoškim putem

Građevinske mašine bi od četvrtka, 15. novembra trebalo da počnu sa proširenjem i probijanjem Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu, saznaje 021.rs.
Počinje povezivanje Ulice Bate Brkića sa Futoškim putem
Foto: 021.rs

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je dobila građevinsku dozvolu 6. novembra, a dan posle su prijavljeni radovi.

Sve bi trebalo da bude gotovo za 240 dana, odnosno do druge polovine 2019. godine.

Kako je 021.rs već pisao, ovim radovima će se Ulica Bate Brkića produžiti za oko 500 metara preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, i tako postati saobraćajnica bulevarskog tipa.

Vrednost radova je nešto više od 372 miliona dinara sa PDV-om, a izvešće ih "Put invest" iz Sremske Kamenice i novosadska preduzeća "Invest-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Struja", "Energy pro" i "AB & Co Geosystems".


Prema projektu predviđeno je da Ulica Bate Brkića bude široka oko 40 metara sa po dve kolovozne trake, razdelnim ostrvom i obostranim biciklističkim i pešačkim stazama, kao i parkinzima. Proširiće se i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, sagraditi dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak.

U novom delu Ulice Bate Brkića biće sagrađena i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda.

Na ove radove se čekalo nekoliko decenija, s tim da je u proteklih nekoliko godina UGZI, odnosno njen prethodnik Zavod za izgradnju grada, intenzivno radio na otkupu zemljišta i pripremi dokumentacije.

  • Slavics

    18.04.2019 07:45
    Parking u Anđe Ranković
    Gde će se stanovnici novih zgrada u Anđe Ranković parkirati. Nije ostavljen prilaz kako za invalide tako i za ne daj bože vatrogasna i kola hitne pomoči.Sta sa onima koji imaju malu decu, treba li da se parkiraju u drugoj ulici.Sramota,na čega ste mislili kada ste pravili plan.Za Anđe Rankoviić 9 ni jedno parking mesto nije predviđeno,na šta ste mislili kada ste pravili plan.Razmislite dok su radovi u toku i dok de još nešto može popraviti.
  • AR 6

    28.11.2018 15:17
    Novosti?
    Ima li novosti sta se desava sa bulevarom? Da li redakcija moze da se raspita? Strasno.
  • slepi putnik

    20.11.2018 22:22
    ?!!!!!...
    20.11.2018...
    @ja sma ja
    Nije problem u novoizgradjenim zgradama. I treba da se gradi.
    Problem je sto ljudi koji ce se za koji dan useliti, a ima ih koji su se i uselili, nece moci ljudski prici ulazu u zgradu. Bitno je da su investitor i grad uzeli lovu, svako po svom osnovu, a stanari neka se strpe. Sad vec imas 2, mozda i tri zgrade koje nemaju resen pristup svojim ulazima. A da ne spominjem decu koja odlaze u skolu obilazeci pola Tozinovca. Dosta njih je sa "druge" strane bulevara.
    Gde je grad da istraje u visegodisnjoj teznji da se taj bulevar spoji sa futoskim putem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti