Nema kupaca za Luku Novi Sad

Nijedna kompanija nije se javila na oglas za kupovinu Luke Novi Sad.
Nema kupaca za Luku Novi Sad
Foto: 021.rs
Kako piše "Dnevnik", Ministarstvo privrede primalo je ponude do 21. novembra, a 23. novembra trebalo je da se otvore koverte potencijalnih ulagača, odnosno da se vidi cena koju nude i da li ispunjavaju uslove da učestvuju na tenderu.
 
Pošto nije bilo ponuda, ostaje da se u petak zaključi da za jedinu luku u državnom vlasništvu, bar za sada, nema kupaca.
 
Luku Novi Sad mogli su da kupe lučki preduzetnici koji su najmanje deset godina u tom biznisu, da su u 2017. godini imali prihod od najmanje 30.000.000 evra i da su u protekle tri godine pretovarili više od 1,4 miliona tona robe. 
 
Početna cena po kojoj se prodaje luka iznosi 15.976.778 evra. Kupac bi za taj novac dobio i upravnu zgradu, skladište površine 44.000 kvadratnih metara, te šest kranova. Rok za prodaju preduzeća je već dva puta bio pomeran.
 
Očekivalo se da će zainteresovanih kupaca biti, s obzirom na to da se radi o preduzeću koje uspešno posluje proteklih godina. 
 
Prethodno je u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture najavljivano da su za Luku Novi Sad zainteresovane "najpoznatije kompanije u svetu". Tako su se pominjale kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.
  • Sale NS

    24.11.2018 06:53
    Klasika
    Postave se najpre uslovi koi nikom ne odgovaraju, ponovi se tako par puta i onda dolazi do direk,tne pogodbe sa "nekim" za tepsiju ribe, što reče jedan od komentatora?!.
  • Raja

    23.11.2018 00:20
    Pa sto se prodaje kad uspesno posluje???
  • Tokmak

    22.11.2018 21:15
    Kako to? Do juče kolona kupaca, a sada ni jednog. Zašto pobegoše?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti