Plakati u Novom Sadu: Posle 100 godina i Hongkong rekao doviđenja

U Novom Sadu i u još nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše "Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja".
Plakate je potpisala organizacija "Mlada Vojvodina", a uz potpis je i zvezda petokraka.
 
Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobanu, Vrbasu, Novom Bečeju i Kikindi. 
 
Hongkong je 99 godina bio kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. godine vratio u okvir Kine, kao specijalni administrativni region. U Novom Sadu se danas i sutra brojnim svečanostima u organizaciji vlasti obeležava 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. 
 
 
Organizacija Mlada Vojvodina ranije je saopštila da su oni "revolucionarni republikanski pokret, koji nije zvanično registrovan, a okuplja mlade iz petnaestak mesta u Vojvodini, kojima je dosta kilavih i mlakih autonomaških političara". 
 
Široj javnosti su postali poznati kada su, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisali grafite "Vojvodina = Katalonija" u više gradova. 
 
Nakon toga, oglašavali su se putem novih grafita, plakata i saopštenja za javnost, u kojima su oštro kritikovali vlast, zatim Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku, Ligu socijaldemokrata Vojvodine...
 
Na pitanje da li su separatisti, odnosno da li se zalažu za otcepljenje Vojvodine od Srbije, oni su ranije odgovorili da im se dopada ideja vladajućih katalonskih partija, ali da su ujedno i svesni da je katalonsko pitanje zapravo nacionalno pitanje, dok vojvođansko pitanje to nije, pa je samim tim teže za rešavanje.
  • klupa na šoru

    03.12.2018 00:39
    bauštelac
    I tako 100 godina kasnije, slobodni i nezavisni nacionalno svesni i glupo ponosni (ne znam na šta) u hiljadama hrlimo u Austriju, naslednicu te zloglasne monarhije, poželjno sa omraženim HR pasošem, da tamo bauštelamo, negujemo starce,vučemo nameštaj, neretko krademo.............naravno, kao sluga pokorni poštujući i plašeći se njihovih zakona i pravila, molimo Boga da nas zaposli Švabo a ne neki naš koji nas redovno pokrade. E baš smo se usrećili, A mogli smo biti kod kuće. Kao kruna svega, tipično, dvolično, i kako kaže otac nacije D.Ćosić lažemo kad god stignemo pa i sami sebe, falimo Rusiju al se držimo Zapada. Jel istina?
    I da mala digresija svima ovima za KONJUŠARE, znate kako, možda je i to bolje nego da te neko jaši, mamuza, tegli.... i tako 500 god. a posle tih 500 god. evo, stvarnost pokazuje,vi junaci, molite i hrlite u tu štalu. Koga lažete BRE
  • BoeserWolf

    27.11.2018 14:28
    Napredna omladina
    Da nisu žalosni, bili bi smesni; nešto kao SNS samo bez sendvicarske podrške.

    Nego mladi "Vojvodjani", imate li i nekog Principa u redovima?
  • Marinko

    27.11.2018 10:02
    Deca jogurta
    Nismo mi Vojvodjani bas budale, pa da mislimo kako se otcepljenjem resavaju svi nasi problemi. Ne resavaju se. Setite se samo Kradomana Bozovica i one dvojice (Kertes i onaj drugi) iz Backe Palanke sto su predvodili jogurt revoluciju. Sve su to ljigavci koji su za pare radili sramotne stvari. Danasnji Vucic i njegovi su isto to samo drugo pakovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti