Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & Karas za Doček 2019. u Novom Sadu

Građani će Novu godinu na Trgu slobode u Novom Sadu dočekati uz Neleta Karajlića, Magnifica i DJ dvojac iz Moskve "Filatov & Karas".
Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & Karas za Doček 2019. u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Manjifiko će na Trg slobode doneti autentičan zvuk Balkan-disko-šlagera, uz hitove iz filmova "Montevideo, bog te video" i Montevideo, vidimo se!", serije "Senke nad Balkanom" kao i njegovog poslednjeg albuma "Charlatan de Balkan". 
 
Dr Nele Karajlić ispratiće 2018. godinu i dočekati sa Novosađanima Novu godinu. Na ovom dočeku prvi put će se u Novom Sadu predstaviti i ruski DJ dvojac Filatov i Karas, koji je proboj na svetsku scenu ostvario obradom singla "The Good, The Bad and The Crazy" sa francuskom pevačicom Imani.  Od tada, ovaj DJ duo se istakao brojnim hitovima, platinastim tiražima i singlovima koji se nalaze na prvim mestima vodećih evropkih top lista i tako zaradio mesto među najpopularnijim DJ-evima u usponu.
 
Direktor fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković kaže da je ovakav program deo koncepta Evropske prestonice kulture, ali i Omladinske prestonice Evrope, koji obuhvatati više događaja na pet različitih lokacija.
 
"Naročito su nam bitne kulturna stanica Svilara i kulturna stanica Eđšeg, širimo centar i pojam šta je to zapravo centar. Novi Sad postaje veliki grad, postaje omladinska prestonica kulture, nije red da se sve dešava u krugu od pet minuta. Druge dve lokacije su Trg republike i Dunavski park, i kao centralno mesto događanja, Trg slobode", navodi Milenković.
 
Milenković objašnjava da dva računanja vremena pre svega vidi kao bogatstvo evropskog, ali i srpskog nematarijalnog kulturnog i istorijskog nasleđa. 
 
"Slaveći dva računanja vremena, ali i dva kalendara, kroz otvaranje programa najrazličitijim žanrovima i izvođačima iz cele Evrope širom Novog Sada, Fondacija 'Novi Sad 2021' nastavlja svoj rad na ostvarivanju zadatih ciljeva, a to su internacionalizacija i decentralizacija kulture sa što većim uključivanjem i učešćem građana", objašnjava Milenković.
 
Kako je rekao Milenković, pripremljen je i bogat program za 13. januar koji podrazumeva razna događanja širom grada u zatvorenim prostorima.
 
"Poslednjeg dana ove godine, odnosno 31. decembra imaćemo celodnevne događaje u centru grada na otvorenom, dok će 13. januara događaji biti isključivo noću i u zatvorenom", najavio je Milenković.
 
Detaljna satnica i program biće naknadno objavljeni.
 
 
Podsetimo, prošle godine za doček Nove godine na Trgu slobode su nastupili Darko Rundek, Plavi orkestar i S.A.R.S.
  • Dragana

    31.12.2018 15:15
    Posle koncerta na fornete u Safarikovu 23
  • Deran

    04.12.2018 00:16
    DOCEK
    Pun pogodak.
  • cuka

    01.12.2018 21:12
    all together
    Novi Sad pun nepoznatih lica "špartaša".Prevaziđeno odavno komunističko "dočekivanje" New Year.
    U skladu sa skromnim mogućnostima, a kao u svetu obeležiti DOLAZAK NEW 2019, uz prigodnu muziku sa razglasa. Naravno Strauß. Beethoven, Mozart
    , einere Seite, andere Seite, svetski pop hitovi iz 2018. Ako među njima ima domaćih, super, ako nema. Einfach NICHTS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti