FOTO: Otvoren novi prostor Američkog kutka u Novom Sadu

Novi prostor Američkog kutka u Novom Sadu otvoren je večeras na adresi Kej žrtava racije 2.
 FOTO: Otvoren novi prostor Američkog kutka u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kulturni centar Novog Sada, koji kao partner Ambasade SAD podržava Američki kutak, je obezbedio osoblje, dok Ambasada SAD finansira programe, događaje, pristup informacijama i tehnologiju. Sjedinjene Američke Države su uložile više od 150,000 dolara za renoviranje kako bi stvorili moderan prostor za debate, filmove i tehnologiju, kao i učenje engleskog jezika kroz različite programe i aktivnosti.
 
Otvaranju je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat koji je rekao da je Američki kutak u Novom Sadu jedan od najaktivnijih američkih kulturnih centara.
 
"U proteklih 14 godina Američki kutak u Novom Sadu stvorio je snažnu mrežu sa preko 7.000 članova i postao mesto okupljanja motivisanih ljudi, željnih novih znanja i na to smo ponosni", kazao je Skat.
 
Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, na otvaranju ovog prostora naglasio je koliko je značajan uticaj američke kulture.
 
"Uticaji američke kulture na svakog od nas oduvek su bili  veliki, od filma, preko muzike, do literature - i ovakvo mesto, na lakši i svestraniji način, omogućava mlađim generacijama pristup  toj kulturi", istakao je Mirović.
 
On je istakao da je od osnivanja Američkog kutka u Novom Sadu, veliki broj Novosađana upoznao američku kulturu, te dodao da je novi prostor šansa da se programi koje oni pružaju obogate i približe većem broju građana.
 
"Naše dve zemlje povezuju decenije diplomatskih odnosa, za koje želimo da u budućnosti budu još snažniji. Mnogo toga nas povezuje i to treba da negujemo, a značajnu ulogu u tome, uveren sam, imaće upravo i Američki kutak u Novom Sadu", kazao je Mirović.
 
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo što nakon 14 godina postojanja u Novom Sadu, Američki kutak sada ima veći i funkcionalniji prostor.
 
"Posle 14 godina snažnog rada i brojnih uspeha, Američki kutak u Novom Sadu dobio je veći prostor. Zahvaljujući zajedničkom radu Grada, koordinatora Kutka, Kulturnog centra Novog Sada i ambasade SAD,  uspeli smo da obezbedimo ovako reprezentativan prostor u kojem će moći da se realizuju brojni sadržaji", rekao je Vučević.
 
Američki kutak zajednički je projekat Američke ambasade i Kulturnog centra Novog Sada, koji putem multimedijalnih sadržaja i programa koji se organizuju, posetiocima nudi informacije o Sjedinjenim Američkim Državama.
  • Teodosije III

    30.11.2018 18:42
    Ne idem u kutak, ali dobijam pozive. Teme predavanja su veoma zanimljive za sve starosne grupe, tako da odpada moment vrbovanja.
  • /

    30.11.2018 10:29
    /
    imaju rusi vise od kutka
  • Antiamerofil

    30.11.2018 08:28
    @Rasa - ne razumem, pa zašto niste otišli ako "svi žele"? Ko vas sprečava u tome?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti