U planu saniranje fasada u centru Sremskih Karlovaca

Opština Sremski Karlovci raspisala je javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju i konzervaciju fasada u centru naselja, na objektima koji se nalaze u okviru granice prostorno kulturno-istorijske celine od izuzetnog značaja.
U planu saniranje fasada u centru Sremskih Karlovaca
Foto: 021.rs
Uređivaće se objekti u ulici Patrijarha Rajačića i Mitropolita Stratimirovića, kao i na Trgu Branka Radičevića.
 
Ovi objekti su u prethodnom periodu pretrpeli određene izmene, pa je za realizaciju planiranih aktivnosti potrebno izraditi izveštaj o zatečenom stanju uličnih fasada i krovova, a sve to usaglašeno sa merama tehničke zaštite koje propisuje Zavod za zaštitu spomenika kulture.
 
Sanacija i konzervacija odvija se na osnovu Rešenja o finansiranju i sufinansiranju obnove kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanja razvoja Sremskih Karlovaca, izdatog od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, AP Vojvodine i Grada Novog Sada. Podsetimo, na osnovu istog Rešenja planira se i projekat rekonstrukcije centra koji će izmeniti uređenje ulica i mikro-celina u centru naselja, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • Trajnost

    06.12.2018 09:35
    Nadam se da neće birati najjeftiniju ponudu nego rešenje koje će najduže trajati. Znači nihc mrežica+lepak nego lepo malter kao što se pravio kada su te zgrade i pravljene. A za fasadne boje, ako baš mora neki moderni proizvođač, onda obavezno neki grčki proizvođać, njihove boje su daleko postojanije i kvalitetnije od bilo kojih drugih u Evropi. Toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.