Lete sa posla jer su tužili Petrovića?

Troje radnika Instituta za tehnološki razvoj koji su tužili pokrajinskog sekretara za nauku Dragoslava Petrovića, tvrdeći da je odgovoran za finansijske malverzacije, dobilo je upozorenje pred otkaz, saznaje Radio 021.
Troje radnika Instituta za tehnološki razvoj koji su tužili pokrajinskog sekretara za nauku Dragoslava Petrovića, tvrdeći da je odgovoran za finansijske malverzacije, dobilo je upozorenje pred otkaz, kaže za Radio 021 predsednik sindikata u toj firmi, Darko Surla. Kako kaže, njemu i njegovim saradnicima su upozorenja pred otkaz uručena posle sastanka Dragoslava Petrovića sa rukovodstvom.

"Gospodin Petrović se 23. februara sastao sa v.d. direktorkom Instituta, Marijanom Sakač i prorektorom Univerziteta, Radovanom Pejanovićem. Mislimo da je upravo na tom sastanku odlučeno da se meni, našoj arhivarki i novoj kandidatkinji za mesto direktora Instituta uruče upozorenja o mogućnosti prestanka radnog odnosa. Imamo rok od pet dana da odgovorimo, ali ako su se namerili da nas sklone, bojim se da će uspeti u nameri", navodi ovaj sindikalac.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da su ti radnici oštetili ugled Instituta tako što su kontaktirali medije povodom tužbe protiv pokrajinskog sekretara. Dragoslav Petrović je odbio da prokomentariše ovaj slučaj za Radio 021.

"Gospodine Petroviću, imate li vremena za par pitanja?"

"Ne."

"Zašto da ne, biće kratko?"

"Ne moram ja vama da objašnjavam"

Podsećamo, sindikalci su tužili Petrovića zbog, kako navode, pronevere od milion evra. On i rukovodstvo ove ustanove se terete da su nabavljali naučnu opremu vrednu dva miliona evra čiji je jedan deo, umesto na Institut, instaliran u jednu privatnu laboratoriju. Pre rešenja o otkazima, ovim radnicima je prećeno telefonom, a na Institutu je zvanično zabranjeno kontaktiranje medija. (M.S.)

Komentari 121

  • pravda

    02.03.2011 15:08
    sindikatu
    bravo sindikalcima samo napred imate podrsku nemojte odustajati naucnici misle da su bogom dani a svima onima koji vredjaju iybeglice yelim da i ono budu jednog dana iybeglice institut nije privatno vlasnistvo da rade sta ho'e samo napred
  • Cema

    02.03.2011 09:35
    Sta
    gde su pare?
  • SAMAEL

    01.03.2011 10:31
    pljuc
    Ovaj čiča neprijatnog izgleda je bre kvaran i podao. Kako uopšte takav lik dospe do takve pozicije??? Pošteno a? PU!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti