Slabiji pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima

Pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima biće slabiji danas, 13. decembra zbog radova u Fabrici vode i na izvorištu Petrovaradinska ada.
Slabiji pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima
Foto: Pixabay
Radovi će se izdvoditi u periodu od 7 do 21 čas, navode iz "Vodovoda i kanalizacije".
 
"Zbog radova u Fabrici vode na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u novoj filter stanici, pritisak u mreži je smanjen sa tri na jedan bar. Izvođenje radova za posledicu ima da se u sistem trenutno ispušta 800 litara vode u sekundi umesto redovnih 1.200 litara u sekundi. Zbog naglog pada pritiska pojedini delovi grada kao i stanovi na višim spratovima mogu ostati bez vode. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i očekujemo da će biti završeni večeras do 21 čas. Stabilizacija u vodosnabdevanju se očekuje do četvrtka u večernjim časovima", navode u JKP "Vodovod i kanalizacija".
 
U ovom preduzeću dodaju da se u sklopu radova na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u Fabrici vode, paralelno izvode radovi na izvorištu Petrovaradinska ada, a nakon njihovog završetka, moći će da se koristi ovo izvorište sa 40 odsto kapaciteta u narednih pet do sedam dana, zbog povezivanja novog cevovoda na Žeželjevom mostu. 
 
Kako navode, radovi su planski i neophodni, i mole građane da imaju strpljenja i razumevanja dok se radovi ne završe.
 
Dve cisterne sa pijaćom vodom postavljene su kod Kliničkog centra Vojvodine, jedna ispred FMC Specijalna bolnica za hemodijalizu na Bulevaru Slobodana Jovanovića 2, jedna ispred Hrama Rođenja sv. Jovana Krstitelja na Detelinari i jedna ispred Svetosavske crkve na Novom naselju.
  • detelinara

    14.12.2018 09:00
    @Voda
    Ne moras da generalizujes ceo kvart samo na osnovu svoje zgrade. Nisam rekao da je distribucija dobra, nego da je na 2 mesta (slucajno odabrana verovatno) bilo vode slabijeg pritiska. Doduse i ta voda je nestala oko 1 sat nocas, ali je dosla jutros oko 6 i pun mlaz je. Poenta mog komentara je bila da zavisi od pumpe koju zgrada ima i sprata na kojem zivite, a nikako od kvarta u kojem zivite.
  • Futog

    14.12.2018 06:02
    Www
    Nema vode a ne slabiji pritisak!
  • Voda

    14.12.2018 02:42
    @detelinara; @senka
    Inzenjeru, da distribucija vode ide kako ti zamisljas, ne bi mi 48h bili bez vode, sa kratkotrajnim ukljucenjem od 20min.

    Pun. mlaz juce, Liman, zgrada kod mosta Slobode, 6. sprat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.