Reakcija Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine nakon izveštaja DRI

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine reagovao je danas na juče objavljen članak o izveštaju Državne revizorske institucije u kontroli u ovoj ustanovi.
Reakcija Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine nakon izveštaja DRI
Foto: 021.rs
U Zavodu poručuju da su sve prihode ostvarili svojim radom, a nisu ih "prisvojili", kako stoji u originalnom članku.
 
Ostatak reagovanja prenosimo u neizmenjenom obliku.
 
"Uvećane plate su isplaćene zaposlenima na osnovu ostvarenih rezultata rada i povećanog obima posla, u skladu sa Kolektivnim ugovorom i Pravilnikom o isplati uvećane zarade. Ističemo da Zavod nema zaključen ugovor o naknadi troškova za plate zaposlenih i materijalnih troškova sa RFZZO. Zavod je završne račune o svom poslovanju prosleđivao Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, koji je iste potpisivao.
 
Zavod je uputio RFZZO-u Zahtev da se izmeni Ugovor koji je Zavod za transfuziju krvi Vojvodine zaključio sa Republičkim fondom a kojim nije regulisan način snabdevanja zdravstvenih ustanova krvlju i produktima od krvi, kao ni naknada troškova po ovom osnovu, u skladu sa Izveštajem Državne revizorske institucije. Isto tako, iskazana je potreba da Republički fond za zdravstveno osiguranje u ugovorima koje zaključuje sa davaocima usluga zdravstvene zaštite bliže uredi obaveze Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i ustanova", navodi se u reakciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
 
Podsetimo, kako je utvrdila Državna revizorska institucija, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine knjižio je protivzakonito više od 173 miliona dinara, koji potiču od distribucije krvi bolnicama, kao sopstvene prihode, a od te sume je više od 18 miliona dinara iskorišćeno da bi se svim zaposlenima povećale plate 30 odsto.
 
Revizor je ustanovio da Zavod nije sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje ugovorno definisao kako se troši novac od doprinosa.
  • paja

    13.12.2018 11:32
    kako
    Molim da mi neko objasni odakle privatnim klinikama krv i njeni produkti, koje naplacuju kroz cenu operacija.
  • Boki

    13.12.2018 08:29
    Krv
    Šta je to nego trgovina krvlju i produktima od krvi, a sirovinu daju, tj. krv dobrovoljni davaoci
  • Ok

    12.12.2018 20:41
    Ok
    Tako je kakvi revizori debilcine klasicne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti