Muškarac iz Novog Sada stradao u udesu u blizini Nevesinja

U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se u subotu ujutru oko osam časova dogodila na putu Nevesinje - Gacko, kada se prevrnuo autobus "Globtura" koji je putnike prevozio iz Novog Sada za Čapljinu, život je izgubilo dvoje ljudi, dok je 16 putnika povređeno.
Kako je potvrdio direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija, poginuli su Igor Kuzman (48), koji živi u Novom Sadu, i Ljiljana Boničić (66), iz Berana u Crnoj Gori.
 
Od 16 povređenih putnika, petoro lakše povređenih se nalazi u bolnici u Nevesinju, dok su kod petoro konstantovane teže povrede. Dvoje od njih prebačeno je u mostarsku bolnicu, dvoje u bolnicu u Trebinju, dok je jedna osoba zadržana u nevesinjskoj bolnici.
 
"Što se tiče povreda, najviše je lomova, dok pojedini putnici imaju i promrzline. Dvoje ljudi koji imaju ozbiljne povrede upućeni su u Kliničku bolnicu Mostar. Za drugih dvoje je bio potreban pregled ortopeda i plastičnog hirurga, pa su upućeni u trebinjsku bolnicu", rekao je Tamindžija.
 
Autobus se prevrnuo na deonici puta kod mesta Vrtič, tridesetak kilometara od Nevesinja, uz reku Zalomku. U autobusu koji se kretao iz pravca Novog Sada i koji je preko Nevesinja trebalo da nastavi dalje ka Mostaru i Čapljini, u trenutku sletanja s kolovoza su bile 24 osobe - 22 putnika, vozač i suvozač. Glavni uzrok nezgode je, prema nezvaničnim informaciama, ledena kiša. Celu Hercegovinu tog jutra je prekrila magla, a na putu od Gacka do Nevesinja bilo je leda, pa je sve to verovatno uticalo na prevrtanje vozila, mada o uzrocima nesreće niko ne želi da govori do okončanja istrage.
 
Udes se dogodio  oko osam časova, a na lice mesta ubrzo je stiglo nekoliko vozila hitne pomoći, kao i pripadnici Policijske stanice Nevesinje i vatrogasne jedinice iz tog grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti