FOTO: Klizavo na ulicama Novog Sada, sa krovova "prete" ledenice

Iako su glavne saobraćajnice u Novom Sadu očišćene za manje od 36 sati nakon prestanka padavina, pojedine manje ulice i u samom centru grada su još pod slojem od nekoliko centimetara snega ili leda.
FOTO: Klizavo na ulicama Novog Sada, sa krovova "prete" ledenice
Foto: 021.rs

Kako se uverio reporter 021.rs, najviše problema u kretanju su imali pešaci jer su mnogi trotoari i dalje prekriveni utabanim snegom i ledom, jer mnogi nisu očistili ispred svojih kuća ili poslovnih prostora. Na ulici je i veliki broj biciklista. 

Uz sam led pod nogama, sa mnogih zgrada prolaznicima prete ledenice i sneg. Oko pojedinih objekata, kao što su Gradska kuća ili Gradska biblioteka, nalaze se trake koje upozoravaju prolaznike na potencijalnu opasnost od ledenica, ali većina objekata nije imala ništa što bi građanima skrenulo pažnju da pogledaju gore da vide da li će led ili sneg možda pasti.

U Zmaj Jovinoj ulici mogli su se videti radnici "Stana" koji su popravljali oštećenu novogodišnju rasvetu, čiji su pojedini kablovi popucali usled nataloženog snega ili od leda. Pored radnika ovog preduzeća, reporter 021.rs je video i radnike drugih javnih preduzeća kako čiste grad.

Nisu samo pešaci imali problema, već i mnogi vozači koji su tražili parking. Naime, i pored toga što je deo parking mesta očišćen, mnoga su i dalje pod snegom.

Kako su danas, 17. decembra izgledale novosadske ulice u centru u pogledajte u fotogaleriji:

O radu Zimske službe više pročitajte OVDE.

  • dragojlo

    18.12.2018 01:26
    E moji VI
    Nisu sposobni da ociste nista kako treba, a uzimaju novac redovno. Venac bi zatvoren, sto zbog lose organizacije ciscenja, sto zbog lose organizacije policije. Kad krene mecava, odmah patrole i da se kamioni zaustave, a ne da cekaju da se zaglave i stvore kolaps. Tripuju da imaju neku planinu veliku. Svake godine ista prica. Na jugu Srbije na sve strane po "Venac" pa je put prohodan i zna se sta i kako. Novosadsko "prohodno" je kozija staza... Ovo je JAD I SRAMOTA.
  • aero casper

    17.12.2018 19:15
    zašto se nerviram
    kako ih nije sramota, ne jedna raskrsnica u novom sadu nije očišćena.... partizanska i temerinska dobro ne ide u jednu traku... kako ih nije sramota da makar trake za skretanje u levo ne očiste... verovatno oni idu kući samo pravo i desno... to nije pitanje da li mogu, da li imaju sredstva, nego da li hoće ili neće.... Javašluk, sramota, bezobrazluk...
  • Salamander

    17.12.2018 14:57
    Nisu Ćistili
    Vozikaju grtalice i grtaličice okolo-naokolo, sa dignutim ralima, ali ne guraju 90%.
    Onih 10% naguraju kao fol malo naprave prolazčić i to je sve.
    More kada smo već platili te moćno skupe mašine, tovarite taj sneg sa ulica i istovarajte u Dunav.
    Ili nam vratite naše novce, pa ćemo sami naći grtalice i radnike.
    Ili vraćajte ili radite, lenštine.
    Samo nam trošite gorivo kiseonik i novce!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti