Odloženo projektovanje podzemne garaže kod Banovine

Projektovanje podzemne garaže ispod zelene površine kod Banovine sačekaće sledeću godinu jer nije uspeo tender za izbor firme koja bi napravila projektnu dokumentaciju.
Odloženo projektovanje podzemne garaže kod Banovine
Foto: 021.rs

Uprava za građevinsko zemljište i inevsticije u odluci o obustavi javne nabavke navela je da jedina ponuda koja je pristigla nije imala ispravnu dokumentaciju. Ponudu za projekat podzemne garaže ispod Banovine je dostavio "Home Plan" iz Beograda zajedno sa firmama "TVI", "Europrojekt inženjering", "Geourb group" svi iz Beograda, "Zavod za geotehniku" iz Subotice i "Institut za ispitivanje materijala" iz Beograda. Oni su ponudili cenu od 8,4 miliona dinara i rok od 170 dana za završetak projektovanja, ali su odbijeni jer nisu imali ispravnu dokumentaciju.

Podsetimo da ideja da se gradi ova garaža postoji godinama unazad, a aktuelna vlast je njenu gradnju najavila pre godinu dana.

Predviđeno je da podzemna garažu ima dve podzemne etaže sa ulazom iz Banovinskog prolaza i Platonove ulice. Procenjeno je da će u ovoj garaži biti oko 184 parking mesta, a svaka etaža će imati po 3.000 kvadrata.

  • Nemanja

    20.12.2018 12:44
    Underground
    U Novom Sadu nikada nista nece biti izgradjeno pod zemljom, iz prostog razloga sto je nivo podzemnih voda "na dve lopate" i sto bi u hidroizolaciju bilo potrebno uloziti ogroman novac, a onda nema profita preko noci (ko je rekao Promenada?)
  • vandalizacija

    19.12.2018 16:26
    Travnjak kod Banovine je deo ambijentalne celine Skupstine i Vlade i daje dignitet tim institucijama.
    Unistiti taj travnjak znacilo bi vandalizovati ceo taj kompleks.
    Ali sta zna o tome organizovana grupa na vlasti.
  • NS

    19.12.2018 10:49
    u PUPINOVOJ IZNAD PUTA,2-3 spr
    Od BAZARA do kraja ARENE!
    Može da se Sagradi Veelika Garaža!
    A,Da se Ne uništava Priroda!
    Dobro,ona dva tri drveta mogu
    da se presele Gore.Kao kod Komšije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti