Više od 80 vojvođanskih lekara volontiraće u ambulanti u Sremskim Karlovcima

Više od 80 vojvođanskih lekara volontiraće sledeće godine barem jednom mesečno u ambulanti u Sremskim Karlovcima.
Kako piše "Blic", to je inicijativa koju su pokrenuli Aktiv lekara Sremskih Karlovaca, Društvo lekara Vojvodine i Srpsko lekarsko društvo. 
 
Zasad je ovu inicijativu podržalo preko 80 lekara koji su direktno ili indirektno u vezi sa Sremskim Karlovcima. Kako saznaje "Blic", među brojnim lekarima za volontiranje u Sremskim Karlovcima zainteresovani su stručnjaci kao što su prof. dr Petar Vuleković, neurohirurg, prof. dr Igor Mitić, nefrolog i imunolog, prof. dr Petar Slankamenac, neurolog, prof. dr Branislava Belić, hematolog, dr Tanja Pešić, gastroenterolog, dr Jasmina Pešić, internista onkolog, dr Nemanja Pejaković, specijalista ORL, i prof. dr Dragan Dankuc, upravnik Klinike za ORL, koji je praktično inicijator ove akcije jer je tamo već volontirao godinu dana.
 
"Naša želja je da učinimo zdravstveno prosvećivanje stanovnika Sremskih Karlovaca, da im omogućimo prijem kod drugih lekara određenih specijalnosti i da vodimo računa o njihovom budućem zdravlju. Ovaj humanitarni rad podrazumeva uzvraćanje i vid zahvalnosti svim našim precima i dobrim ljudima koji su u toku naše mladosti učinili da lekari koji potiču iz Sremskih Karlovaca postanu znameniti, čestiti, a pre svega visokostručni u domenu svoga delovanja. To je i obaveza i zadatak da pomognemo građanima da oni budu sigurni u svakom trenutku da postoji neko ko misli o njima i ko će im u najtežim trenucima pomoći", objašnjava za "Blic" dr Dankuc, koji je osnovnu školu pohađao u Sremskim Karlovcima i tamo mu je rođen otac.
 
Dr Dankuc kaže da ovakvih slučajeva nažalost u Srbiji nema - da se toliko lekara odluči na volontiranje kako bi se na neki način odužili lokalnoj zajednici za koju su vezani, ali da se nada da će svojim primerom uspeti da animiraju i druge kolege kako bi takva praksa postala uobičajena. 
 
Ambulanta u Sremskim Karlovcima trenutno ima pet lekara opšte prakse i jednog pedijatra, što nije dovoljno za skoro 9.000 stanovnika te opštine.
  • Drina

    24.12.2018 20:23
    De ste hejteri
    Broj negativnih kometara na ovakvu vest me vise i ne iznenadjuje.
  • Sana

    24.12.2018 16:42
    Sramota
    Toliko mladih lekara u KC Vojvodine volontira godinama za džabe,ne mogu dobiti posao jer prioritet imaju deca lekara.Moje dete je ove godine na nakoliko mesta konkurisalo na mesto lekara i svugde je odbijeno.A vi matorci kao izigravate lokal patriote,ma pravite sebi odstupnicu,ili je došao MUP pred vaša vrata pa sad kao vi ste plemeniti.Kad već na sav glas pričate kako će te za "džabe"da radite što niste plemeniti prema svojim mladim kolegama koji kod vas volontiraju ,ali baš za džabe, pa ih ne zaposlite.Vi doktori-prifesori ,sve do jednog,koji ste nabrojani u ovom tekstu,vi odlučujete da li će neko dete iz naroda dobiti posao lekara u Novom Sadu.Vi, sram vas bilo,da li vi imate decu,da li se bojite nečije kletve,sram vas bilo.Vi ste zlo KC Vojvodine,vi ste zaposlili dete lekara koje nije ni završilo medicinski fakultet,vi zapošljavate samo svoju decu.Iznesite podatak koliko ima volontera lekara u Novom Sadu,koliko je dobilo posao dece lekara i kojim tempom,iznesite podatak da su većina dobili posao bez konkursa ili je već bio konkurs raspisan za odredeno dete lekara.Da li MUP ima ovaj podatak o ovom kriminalu u KC Vojvodine,pitajte lekare volontere,pitajte one malobrojne poštene lekare u KC Vojvodine,saznaćete ,a to već znamo,da je to leglo sekte,a ne plemenitih i dobrih ljudi lekara.Sram vas bilo,što se grešite o mlade nezaposlene lekare.
  • milos

    24.12.2018 12:58
    zaposlite one sa biroa
    Bolje zaposlite lekare sa biroa a ne da trazite da neko radi besplatno. Mogli bi i ministri da volontiraju kako bi resili problem sa zakonima u kojima se kaze "ako drugim zakonom nije drugacije propisano"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti