Broj taksija u Novom Sadu ograničen na 1.200

Broj taksija u Novom Sadu ograničen je na 1.200, saznaje 021.rs.
Broj taksija u Novom Sadu ograničen na 1.200
Foto: 021.rs
Kako se navodi u rešenju, koje je gradonačelnik Miloš Vučević doneo 21. decembra, broj vozila ograničen je na osnovu Programa o organizovanju taksi prevoza na teritoriji grada, u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.
 
Prema ovoj odluci, Gradska uprava za saobraćaj sada ima rok od 90 dana da uradi analizu stanja taksi prevoza u Novom Sadu i dostavi predloge mera. 
 
U odluci se kaže da će, ukoliko analiza utvrdi da je potreban veći broj taksija, biti doneto novo rešenje.
  • Darko

    03.05.2019 07:03
    Ja kao taxi prevoznik se apsolutno slažem da su potrebna taxi vozila prilagodjena za invalide, i evo ja se nudim kao dugogodišnji Novosadski taksista da mi grad kupi vozilo prilagodjeno za invalide, jer to su specijalna vozila koja nisu nimalo jeftina i ja od mojih primanja to ne mogu da obezbedim, ali sam voljan da pomognem svim onim koji bi se u takvom vozilu osećali prijatnije.
  • Drapana

    30.12.2018 12:07
    A ni jedno vozilo prilagođeno za prevoz osoba sa invaliditetom. Gradonačelnik bi trebalo da porazmisli i o tome i donese odluku da svako taksi udruženje mora da ima određen broj prilagođenih vozila. Takva vozila bez ikakvih problema mogu da prevoze bilo koga, ne samo osobe s invaliditetom.
  • Fikus

    29.12.2018 22:14
    Za sve ove strucnjake, taxi je sastavni deo javnog prevoza i taxisti kao takvi koriste javne povrsine kolovoz,taxi stajalista...i naravno da drzava tj.lokalna samouprava odredjuje broj. Kao i sto odredjuju broj drugih korisnika javnih povrsina kao sto su razne tezge kiosci baste kafica jer i ja bih kupio sank i postavio kod Miletica ali ne daju.Tako da te price o tome monopolisti, pravo na rad nemaju veze sa zivotom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti