FOTO, VIDEO: Održan skup podrške pokretu "Pravda za Davida" u Novom Sadu

Nekoliko stotina Novosađana danas je održalo skup podrške pokretu "Pravda za Davida".
FOTO, VIDEO: Održan skup podrške pokretu "Pravda za Davida" u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Oni su poručili da traže da se istraži i utvrdi ko je ubio Davida Dragičevića u Banjaluci u martu ove godine, kao i da se prekine sa represijom policije nad roditeljima nastradalog mladića, kao i nad građanima Banjaluke koji ih podržavaju.

Sa skupa je poručeno da Novosađani traže da se utvrdi "istina i pravda" i odgovorni izvedu pred lice pravde, kako za Davidov slučaj tako i za slučaj mladića Dženana Memića koji je ubijen februara 2016. godine u Sarajevu.

Okupljanje je počelo na Trgu republike gde su upućene poruke vlastima Republike Srpske i članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku da prekinu sa opstrukcijom policijsko-tužilačke istrage i omoguće da se uhvate ubice.

Nakon skupa, okupljeni su uz velike transparente "Pravda za Davida" i "Pravda za Davida i Dženana", kao i povike "Ubice, ubice", "Pravda za Davida" i "Uhapsite ubice", prošetali kroz Zmaj Jovinu i ulicu Modene, do Bulevara Mihajla Pupina.

Na ogradi gradilišta Pupinove palate ostavili su transparent "Pravda za Davida", ali su ga kasnije i skinuli nakon kraće prepirke sa radnicima.

Današnja protestna šetnja u Novom Sadu protekla je bez incidenata i prisustva policije.

  • Kaćanka

    30.12.2018 14:31
    Da je David Štrbac ....
  • Komifo

    29.12.2018 09:37
    @Jova

    Jao super, pa onda je ovo win win situacija - otkrivanje istine u vezi ubistva mladića i ukidanje jedne mračne konstrukcije čija je jedina svrha dodavanje topovskog mesa u nacionalističku glasačku mašinu DRUGE DRŽAVE, tj. Srbije.

    I onda se čudite što ljudi pružaju podršku.
  • Jova

    28.12.2018 23:17
    Rušenje Republike Srpske
    @ Milan
    27.12.2018 • 21:56
    "Nista nije slucajno"

    Dobro poznajem situaciju i u Banja Luci i ovde i nažalost, ovo što je rekao Milan je više nego tačno. Dragičevićev slučaj neko koristi kao idealnu priliku za podizanje nezadovoljstva u BL i Republici Srskoj odnosno rušenje Dodika s vlasti a potom sem ulaska BiH u NATO verovatno i gašenje Republike Srpske za nekoliko godina. Hoću reći, taj protest je odavno prerastao svoju prvobitnu namenu, i taj mladić koji je tragično okončao svoj život zbog zloupotrebe postaje sve manje bitan u celoj priči. Opozicija (SDS, Bijeljina, PDP... ) kao i političari i mediji u Federaciji, bivši borci, ratni zločinci Armije BiH, mediji u Hrvatskoj, hrvatski veterani i ratni zločinci, a bogami neki i u Srbiji, likuju i trljaju ruke jer mnogima je Milorad Dodik trn u oku, taj čovek održava dobre veze s Rusijom i otvara vrata ruskom uticaju u Bosni. Mnogi će reći da je diktator i sirovina, ali ja ću vam reći da je to jedan od školovanijih političara na ovim prostorima. Pogledajte ko je bio na protestu i ko je osoba u zelenoj jakni koja je šutirala nogom policajca na zemlji - gradski mafijaš koji se tereti za proneveru 1,2 miliona maraka i oštećenje državnog budžeta. Zatim se obavestite i ko je Draško Stanivuković, tajkunski sin koji je u politiku ušao već sa 18 godina sa očiglednim ciljem.

    U Titovo vreme bi svako ko zamahne na milicionera završio na Golom otoku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti