Preminula novinarka Nada Dugošija Maksimović

Penzionisana novinarka "Dnevnika" Nada Dugošija Maksimović preminula je u 78. godini.
Ona je preminula juče u Novom Sadu.
 
Nada Dugošija Maksimović je bila ugledna urednica i učiteljica mladih novinara u Dnevnikovoj rubrici Novosadska hronika. 
 
"Uvek prepuna energije za list za koji je radila i porodicu koju je ljubavlju držala na okupu, za sve one mlade, buduće novinare, što su joj poveravali najlepše tajne i koje je hranila svojim znanjem i profesionalnim umećem, u novinarstvo je ušla veoma rano i u njemu nastavila i posle penzionisanja sve verujući da će ti najmlađi, a sada četrdesetogodišnjaci, uspeti da sačuvaju ugled lista, koji je neštedimice gradila i Nada Maksmović. Otišla je i sa velikim razočaranjem što su oni isti skakavci, koji su i ranije brstili tuđi rad i znanje, nastavili po starom i njenu knjigu mladih, talentovanih i uspešnih, sveli na samo dva ili tri slova", napisao je bivši glavni urednik Dnevnika Petar Petrović.
 
Vreme i mesto sahrane će biti naknadno saopšteni.
  • drugboris

    09.01.2019 12:16
    velika čast
    je bilo imati tako društveno hrabru drugaricu,kada mu vreme nije bilo,a mnogo ispred mojih muških drugova,sada češ shvatiti da ništa nije bilo uzalud,jer duša mirno odlazi
  • Nasa Borba

    08.01.2019 23:02
    To je nama Nasa Borba dala...
    Svaka Vam cast. Bili ste prva liga sto se tice novinarskog znanja i odnosa prema mladima. Radili smo zajedno u Nasoj Borbi... Propustili ste da naglasite da je tetka Nada i tu radila i to sa sjajnim novinarskim dream team-om: Cika Pera, Brana, Duca, Sneza... i naravno tetka Nada. Oprostite ako sam nekoga zaboravio, ali sam od Vas kao mladi novinar mnogo mnogo toga naucio. Veliko Vam hvala.
  • Dva anđela

    08.01.2019 19:14
    Draga Nado, počivaj u miru.
    Tvoja sestra Jaroslava Dugošija Dobrenov i ti, dva vragolasta anđela, kako na zemlji, tako i na nebu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti