Plivanje za časni krst u subotu u Sremskoj Kamenici

Plivanje za časni krst održaće se u subotu, 19. januara u Sremskoj Kamenici.
Plivanje za časni krst u subotu u Sremskoj Kamenici
Foto: Screenshot
Ovaj događaj šestu godinu zaredom organizuju Srpska pravoslavna crkva i MZ "Sremska Kamenica". 
 
Pravo učešća imaju punoletni i zdravi građani, s obzirom na to da će se plivati 33 metra u hladnoj vodi. Iz bezbednosnih razloga broj učesnika je ograničen. 
 
Pre plivanja, od 9:30 časova biće služena liturgija u Hramu rođenja Presvete Bogorodice. Formiranje litije planirano je za 11:30 časova, osvećenje Dunava i pomen žrtvama u 11:45, dok će građani plivati za časni krst u 12 časova.
  • Vlada

    19.01.2019 11:58
    U moru suludih običaja jedne primitivne religije, ovo barem deluje zdravo.
  • Aleksandar

    18.01.2019 11:58
    Nije tacno
    Nemaju pravo ucesca svi zdravi gradjanji , jer ja koji plivam svake godine nisam se na vrijeme prijavio i popunjen je broj. Sramota , dok je plivalo 20 ljudi i dok su organizovali tek mi smo tu bili , sada kad je to postala manifestacija , odjednom nema mjesta i treba mjesec dana ranije da se prijavi.

    Na pitanje da li mogu bez prijave da dodjem i da odplivam jer ne plivam zbog diplome , a ni zbog majice , dobio sam odgovor da necu moci da se popnem na ponton bez prijave .

    Bilo kako bilo , ima strand toliki pa odplivacemo negdje .
    Bog se javi!
  • Blajv

    17.01.2019 16:16
    Škola u prirodi: kako prazne glave plutaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.