Hladni radijatori u beočinskoj školi, đaci godinama na nastavi sede u jaknama

Đaci Osnovne škole "Jovan Popović" u Suseku, mestu koje pripada opštini Beočin, uprkos najavama nadležnih i ovu školsku godinu provode sedeći u jaknama u školskim klupama.
Hladni radijatori u beočinskoj školi, đaci godinama na nastavi sede u jaknama
Foto: 021.rs
U jaknama predaju i nastavnici, tvrde za 021 roditelji mališana koji pohađaju ovu školu. 
 
Naime, škola ima sopstvenu kotlarnicu koja godinama ne radi kako bi trebalo, a koristi se i za grejanje doma zdravlja, vrtića, mesne zajednice i pošte. Nemoguće je sve prostorije grejati istovremeno, pa tako kad se vrtić ne greje, može da se greje škola i obrnuto. 
 
Jedna od majki kaže za naš portal da se deca redovno razboljevaju zbog hladnih prostorija, a zbog straha od bolesti dešava se da neki roditelji ne šalju decu u školu.
 
"Imali su radnu subotu prošle sedmice, ali ja nisam pustila svoje dete u školu baš zbog grejanja. Kasnije smo čuli da je u školi tog dana bilo toplije jer su 'zavrnuli' grejanje u sali za fizičko. Ali mi ne možemo da razmišljamo da li će tog dana neko drugi biti uskraćen za grejanje da bi našoj deci bilo toplije", navodi ova majka.
 
Školska sala za fizičko, priključena na istu kotlarnicu
 
Godinama se najavljuje rekonstrukcija kotlarnice. Škola je imala gotov projekat rekonstrukcije kotlarnice još 2017. godine, ali još uvek nije dočekala novac kojim bi se on i sproveo u delo. Plan čelnika opštine Beočin bio je uvođenje centralnog grejanja do početka školske 2018/19. godine, ali on nije realizovan.
 
"Mi smo čuli da je škola nedavno dobila neki novac, ali roditeljima zvanično još uvek ništa nije saopšteno. Uvek se pojavi neki problem zbog kog ne može da se reši pitanje koje nas sve najviše muči", poručuje za 021 roditelj jednog đaka. 
 
U Osnovnoj školi "Jovan Popović" u Suseku nisu odgovorili na pisana pitanja 021. Takođe, direktor škole Ilija Pešić, prema rečima zaposlenih, danas nije u školi jer ima sastanak. 
 
Školu, inače, pohađa oko 250 đaka.
  • Koka

    23.01.2019 23:13
    Uzas
    Nikada nije bilo vise spremacica i lozaca a skola je u haosu od wc a do grejanja nema se tu puno sta za reci
  • Boban

    23.01.2019 16:22
    E moji Susecani
    Drage moje komsije pa nije to samo grejanje u skoli. Mi nemamo ni vodovod, ni kanalizaciju, nemamo ni osnovne uslove zivljenja tipa stabilna struja i telefonija. A zivimo u 21 veku, zar ne?
  • Susek grejanje...

    23.01.2019 11:50
    Direktor nikada nije tu kada se nesto snima,kada je u vezi skole dobijali su ponude, da se uradi sto god bolje moze ali oni tako,nece da im se uplati novac za to sto je potrebno, da deca i profesori ne sede u hladnoj ucionici.....Oni zele pare na ruke da mogu lepo da trose a to sto deca,nemaju grejanje kakvo treba sramota Ilija Pesic mrs iz ''OSNOVNE SKOLE JOVAN POPOVIC''....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti