Izvođač radova na Promenadi povlači novac u Rumuniju

Firma "P.A.B. Vršac", koja je bila glavni izvođač na izgradnji Promenade, povukla je u poslednjih mesec dana gotovo pola miliona evra u Rumuniju.
Izvođač radova na Promenadi povlači novac u Rumuniju
Foto: 021.rs
Kako je objavljeno na sajtu Agencije za privredne registre, "P.A.B. Vršac" povukao je u decembru u pet navrata "dodatne uplate" u sedište u Rumuniji, odnosno u firmu "P.A.B. Romania".
 
Odluke o vraćanju dodatnih uplata registrovane su 28. decembra prošle godine. Kompaniji u Vršcu prvo je uplaćeno 50.000 evra, početkom februara prošle godine, zatim 80.000 evra nekoliko dana kasnije, pa 160.000 evra 25. maja, zatim je 100.000 evra uplaćeno pet dana kasnije, a ista suma uplaćena je sredinom septembra prošle godine. Sav taj novac vraćen je sedištu u Rumuniji krajem 2018. godine.
 
Inače, od avgusta 2017. godine, pa do decembra 2018. godine, iz kompanije u Vršcu u Rumuniju vraćeno je više od 860 hiljada evra.
 
Podsetimo, "P.A.B. Vršac" bila je glavni izvođač na izgradnji tržnog centra "Promenada", a kako je ranije pisao 021, mnogi podizvođači žalili su se da im izvođač nije isplatio radove i usluge za poslednjih nekoliko meseci, a ukupan dug ka podizvođačima, po njihovim navodima, iznosi oko dva miliona evra. Povodom ovog, firme kojima "P.A.B." duguje novac, za 021 najavile su udruživanje i zajedničko delovanje, kako bi lakše došle do ostvarenja svojih prava.
 
Iz sedišta "P.A.B. Romania" nisu, do objavljivanja ovog teksta, odgovorili na pitanja 021 u vezi sa ovim dugovanjima.
  • Johny

    25.01.2019 09:55
    Spens/promenada
    Da li ste upoznati sa činjenicom da je oko Spensa kod Univerexporta gde se nalazio veliki parking na insistiranje Promenade sada zabranjeno parkiranje i skretanje u tom pravcu?!? Više ni decu ne mozete da dovedete na trening?! Promenada na dnevnom nivou zove saobraćajnu i gradonacelnika da se žali jer ti ljudi (zaposleni i univeru i spensu i roditelji koji dovoze decu na trening ) ipak parkiraju na parking oko spensa i aunivera i time izbegavaju da plate Promenadi njihov parking?! Čisto ako niste znali...
  • Čitalac

    25.01.2019 07:17
    @ Logi - za poverioce
    Zar stvarno misliš da su poverioci dobili menice , pa da postoji način da izvođača, ćerku firmu iz Rumunije u Srbiji, iko blokira? I još jedno - teško da je neko tek tako mogao biti poverilac za Promenadu....ima tu svega. Možda im % nije isplaćen, vraćen ili već zavisi koga su sve platili da uđu u priču. Sigurno da baš "kratkih rukava" nisu ostali. Setite se samo koliko je onaj sajt koštao....ko zna koliko njihove usluge koštaju (kao po realnim tržišnim cenama su)...ista je to bratija i jedni i drugi.
  • Мунгос

    24.01.2019 23:48
    Шала на страну,
    Уколико је тле састављено од ситних прашинасто-песковито-глинених састојака, а прилаз црпки за воду није филтриран одговарајућим филтерима (природним или савременим фабрички произведеним филтерима), могуће је да се тај прашинасто-песковито-глинени материјал интензивним црпљењем избацује заједно са водом.
    Мајстори из „Херој Пинкија“ би могли да објасне тај систем рефулисања материјала из воде или речног тока.
    Најгора варијанта је да је овако како сам ја рекао, а то значи да ће црпке перманентно избацивати тај материјал, онда свако може да замисли какве ће се каверне стварати у том подтлу и околини. Финале је тоњење тла, биће присутни сви новинари и фоторепортери Ју Тубета и осталих сензација жељних снимања урушавања.
    Уколико материјал није неки прашинасто-песковити, него дозвољава црпљење воде без одношења ситних честица, онда ће срећни власници Променаде да црпу воду целог живота, без површинског утицаја на околину, и не видим разлога да будемо љубоморни на њих.
    За ову моју експертизу не тражим никакву накнаду, ни у новцу, ни у поклонима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti