Otvoren račun za pomoć porodici sa Telepa koja je sve izgubila u požaru

Građani koji su voljni da pomognu sedmočlanoj porodici, koja je izgubila sve u požaru na Telepu proteklog petka, sada mogu da uplate i željeni iznos na tekući račun.
Otvoren račun za pomoć porodici sa Telepa koja je sve izgubila u požaru
Foto: Pixabay
Novosađani uveliko prikupljaju potrepštine u vidu garderobe, sredstava za higijenu i drugih stvari za Olgicu Anđelković, njenog supruga i njihovo petoro dece. U požaru su ostali bez svih stvari, ličnih dokumenata, namirnica, pa i školskog pribora za decu. Porodica je trenutno u jednoj prostoriji koja im je mala, deca nemaju u čemu da idu u školu, a nedostaje im i hrane i pića. Od prvog novca do kog dođu moraju da pronađu smeštaj.
 
Olgičin suprug Ajeti Fruim danas je otvorio račun u "Poštanskoj štedionici". Svako ko želi da finansijski pomogne ovoj porodici to može da učini uplatom na račun: 200 - 116858495 - 94, na ime Ajeti Fruim.
 
Inače, porodica nakon tragedije nije dobila nikakav zapisnik o požaru. S obzirom na to da se radi o porodici koja prima socijalnu pomoć, predali su zahtev i čekaju da od Centra za socijalni rad u najskorijem roku dobiju uverenje da se dogodio požar, što je dokument koji im je prekopotreban za dalje snalaženje i oporavak od tragedije.
 
Olgica, koja je dijabetičar i obolela od raka grlića materice, takođe je doživela i srčani udar, zbog čega mora da bude hospitalizovana. 
 
Podsetimo, Olgicu direktno možete da dobijete na broj telefona 061/29-73-817 i raspitate se o načinima da pomognete Anđelkovićima.
  • Maja

    31.01.2019 15:37
    Tuga
    Zašto grad Novi Sad nema jedan stan za ovu porodicu, a za raseljena lica za policajce ima. Njima treba gde da žive a ne samo da im se sakupljaju stvari. Porodica mora da ima gde da živi. Odvratno je... što niko ne reaguje kao da su umešani u slučaj.
  • Dragana

    30.01.2019 20:50
    Zvala sam zenu,Olgicu,na broj koji je naveden.
    Kaze da im je,osim napisanog,potreban inhalator'ako neko ima viska',jer beba ima bronhitis.Takodje,odeca i obuca za supruga,obuca br.41,odeca-kaze da je nizi,sitan covek.Skuplja se hrana za bebe,pelene,konzerve,pribor za licnu higijenu,novac,garderoba.Mi smo nosili u skolu 'Zarko Zrenjanin',gde idu starija deca.
  • Znam kako je

    29.01.2019 09:34
    Citat: "Inače, porodica nakon tragedije nije dobila nikakav zapisnik o požaru."...Zapisnik se mora traziti prvo od Uprave za vanredne situacije i događaje iz Pap Pavla, zatim i od policije uverenje, naravno mora pre toga da se plate takse razne i da se ceka...Zatim se mora traziti izveštaj ili potvrda od inspektora koji su radili uviđaj, takođe od Uprave, ako hoće da ga izdaju, jer to daju samo sudu i tuzilastvu...Mora se raditi procena štete na objektu, a veštak košta najmanje 300,400 evra...Odjaviti struju, informatiku, ići u vodovod, fiksni, mobilni, internet, porez na imovinu, vijati papire, a sve košta bez obzira na to što ste u problemu i što nemate gde da smestite glavu...Da ne kažem kako je teško naći stan, pogotovo sa ovoliko dece, a to je druga i duga prica...itd, itd...Ne pitajte me nista, prolazim kroz isto od Nove godine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti