Više od 700 tužbi protiv Grada Novog Sada zbog napada pasa lutalica

Tokom protekle godine, na adresu Pravobranilišta grada Novog Sada pristiglo je 705 tužbi protiv Grada za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica, dok je i JKP "Zoohigijena i veterina" tužena u 119 predmeta.
Više od 700 tužbi protiv Grada Novog Sada zbog napada pasa lutalica
Foto: 021.rs
Vrednosti tužbenih zahteva kreću se od 100 do 200 hiljada dinara.
 
Od 1. januara prošle godine, u skladu s Pravilnikom o načinu rešavanja zahteva za mirno rešavanje sporova za naknadu štete, Komisiji grada Novog Sada za procenu osnovanosti predloga upućeno je 335 zahteva za mirno rešavanje sporova, objašnjavaju za Dnevnik iz Grada i dodaju da se prosečna visina novčane naknade, koja se isplaćuje po Pravilniku, kreće od 50 do 80 hiljada dinara.
 
Zakonom o dobrobiti životinja propisana je obaveza lokalne samouprave, u ovom slučaju "Zoohigijene", da obezbedi prihvatilište za napuštene životinje, a ako ta životinja 30 dana nakon smeštanja u azil ne pronađe dom biva sterilisana i puštena na ulicu. Takva strategija je alternativa eutanaziji pasa, jer takođe doprinosi smanjenju populacije napuštenih životinja.
  • Jelena

    18.07.2021 14:12
    Ujed mog psa od strane 6 lutal
    Mene zanima da li je zakonom i ovo regulisano? Juce mi je 6 lutalica napalo kuče. Sva je itraumirana i uplašena! Ja sam radila oko ograde Pas je bio ispred i sve vreme meni na oku samo u sekundi se čulo ciljeve i Pas je uticao u dvorište. Koga tuziti za ovo?Te lutalice napadaju ljude,kola koga stignu. Hvala
  • Mama

    27.07.2019 17:27
    Pitala bih ja vas kada bi vase dete ujeo pas lutalica da li bi tako govorili?Da li bi vam bitniji bio pas ili dete koje ste vi stvorili?
    Moje dete ima traume od tad,koja god zivotinja da mu pridje on pocne da se trese,ko to meni moze da plati? Drzava je kriva sto je takva kakva je pa za sve ima para a za azile nema,pa psi lutaju gde god... Sramota i ruglo je postala Srbija!
  • Jelena

    01.02.2019 06:00
    Trebalo bi krenuti od nesavesnih vlasnika koji puste psa na ulicu kada im dosadi. Zao mi je lutalica, ali taj problem mora da se resi. Verujte nije prijatno kada vas u setnji, a meni se to desilo, iz cista mira napadne copor pasa sa ledja. Ne znam ko se vise uplasio ja ili moj pas. Da nije bilo jednog gospodina ne znam kako bi se zavrsilo. Ima laznih slucajeva ali isto tako i onih koji to nisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti