Krov nad glavom: Što pre pronaći smeštaj za porodicu koja je sve izgubila u požaru

Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" apelovala je na nadležne da se što pre pronađe smeštaj za sedmočlanu porodicu koja je izgubila sve u požaru na Telepu prošle nedelje.
Krov nad glavom: Što pre pronaći smeštaj za porodicu koja je sve izgubila u požaru
Foto: 021.rs
Zbog požara u Ulici Sime Matavulja, u Depresiji, bez doma su, podsećamo, ostali Olgica Anđelković, njen suprug Ajeti Fruim i petoro dece.  
 
Trenutno su zbrinuti kod rodbine, ali u stanu koji ima manje od 20 kvadrata, a u njemu sada borave dve porodice sa ukupno sedmoro dece, navode u Združenoj akciji i ističu da je hitno potreban smeštaj u humanijim uslovima, prvenstveno zbog dece i trenutnih vremenskih prilika. 
 
Kako navode, danas je porodici ponuđeno da Centar za socijalni rad zbrine decu odvojeno od roditelja. 
 
"Smatramo da bi se na taj način dodatno i nepotrebno istraumirali i roditelji i deca. Naš utisak iz trenutnog kontakta sa predstavnicima nadležnih institucija je da ne postoji volja da se pomogne, što je poražavajuće. U gradu veličine Novog Sada, u gradu koji se diči svojim odnosom prema građanima, ne bi trebalo dozvoliti da se ovako nešto dešava. Nadamo se da će roditelji i deca biti zbrinuti u najkraćem roku", saopštavaju iz akcije "Krov nad glavom Novi Sad".
 
Ova porodica je u požaru ostala bez svih stvari, odeće, ličnih dokumenata, namirnica, školskog pribora za decu. Na koji način svi koji to žele mogu da im pomognu, pročitajte OVDE.
  • x

    31.01.2019 09:46
    y
    eno zgrada sa socijalnim stanovima u kisačkoj zvrji prazna već sigurno više od godinu dana.
    pravi je trenutak.
  • bujke

    30.01.2019 23:57
    Namcor
    Naravno da treba grad i gradjani da pomognu porodici. Najvise krivim grad zasto dozvoljava tako nehigijensko naselje u gradu. Sto pre da zbrinu te ljude i sruse to ruglo do temelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti