FOTO: Zbog radova u Bate Brkića iznova se formira divlja deponija

Radovi u delu Bate Brkića na Novom naselju, ulice koja se trenutno probija ka Futoškoj ulici u cilju stvaranja saobraćajnice bulevarskog tipa, delimično su blokirali prilaze kontejnerima i otežali odlaganje, ali i odnošenje smeća.
FOTO: Zbog radova u Bate Brkića iznova se formira divlja deponija
Foto: 021.rs
Zbog građevinskih mašina koje prolaze tik pored kontejnera u raskopanom delu ulice, iznova se formira ogromna divlja deponija. Kako za 021 navode stanari ulice, zbog količine smeća koja se iznova stvara pojavili su se pacovi, a apelovanje nadležnima da se nađe bolje rešenje za ovaj komunalni problem, nije urodilo plodom.
 
"U sprezi izvođač radova - gradska vlast imamo deponiju usred Novog naselja. Dvadeset puta je zvana 'Čistoća', bez ikakve reakcije, prebacivana odgovornost. Okolne zgrade već tri dana imaju deponiju koju niko ne uklanja. To je sve na putu ka Osnovnoj školi 'Miloš Crnjanski'", kaže za 021 Novosađanin Đ. I.
 
Kako dodaje, drugi kontejneri postoje u Ulici Braće Dronjak - na nekih 120 metara, kao i jedan manji kontejner na zapadnoj strani Miloja Čiplića. 
 
"Ali je to apsolutno nedovoljnog kapaciteta za dva solitera i četiri lamele 'Inobačkinih' zgrada. Radovi će trajati najmanje do kraja leta, a institucionalno ukazivanje na problem koji imaju stotine građana ovog dela Naselja nije dalo nikakav rezultat", navodi ovaj stanar.
 
 
Još jedan od stanara ukazuje na isti problem. Prema rečima Novosađanina D. Z, zbog radova je prilaz kontejnerima otežan, ali ne i onemogućen. 
 
"Ekipe 'Čistoće' ne obavljaju svoj posao i ne odnose smeće već danima - to je već ne znam koji put da se ova situacija ponavlja. Nisu odnosili ni ranije, ali smo uspevali da ih nekako alarmiramo. Ovog puta ništa ne uspeva i smeće danima stoji pored kontejnera", navodi D. Z.
 
Međutim, u "Čistoći" kažu za 021 da su svesni da se deponija iznova stvara, ali da odgovornost snose izvođači radova, ali i građani. Odmah nakon našeg obraćanja, ekipe Čistoće" izašle su na teren i uklonile deponiju, što smo uspeli i da zabeležimo obilazeći lokaciju.
 
 
Kamion 'Čistoće' je imao poteškoće da priđe deponiji da bi je radnici uklonili, zbog građevinskih mašina i šuta. 
 
"Kontejneri u Bate Brkića su pomereni sa mesta gde uobičajno stoje, za potrebe radnika na gradilištu, te je građanima malo otežano da im priđu, ali nije neprohodno", navodi za 021 Igor Diklić iz Službe za sakupljanje i transport otpada ovog preduzeća.
 
Više o radovima u Bate Brkića i planovima za ovaj deo grada čitajte OVDE.
  • Rasha

    06.02.2019 14:52
    Nije to nista, nekima je tesko i da iznesu djubre napolje pa ga kroz prozor samo izbace.
    Ovde opet mislim da je problem u drzavi, koja moze kaznama da sredi ovo stanje.
  • +384

    06.02.2019 14:12
    @детелинара
    Ko spominje deobe?
    Meni su svi dobri ljudi isti. Postoji i stoka, ali to ne ubrajam u ljude.
    Pozivni broj nema veze sa ovom temom. Ako nekada i bude, bice za sve ljude koji ovde zive, bez obzira na veru, naciju, pol, rasu.
    Tema je bacanje djubreta.
  • Marsovci

    06.02.2019 14:00
    Ne pričajte gluposti. Svi znamo da je za ovo kriv Vučić, lično sam ga video na Satelitu kako sa svojim telohraniteljima preti poštenim i lepo vaspitanim građanima koji su želeli da đubre odlože na za to predviđeno mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti