Novosađanin sprema doktorat o OVK u medijima

Novosađanin Milan Kuzmanović (25) na Univerzitetu Đao Tong u kineskom gradu Šangaju priprema master rad o plasiranju neistinitih vesti o Balkanu, a potom planira i doktorsku disertaciju o medijskoj transformaciji Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), pišu "Novosti".
Novosađanin sprema doktorat o OVK u medijima
Foto: 021
Navodi se da je Kuzmanović u Kini zabeležio veliki uspeh pošto je zajedno sa još 11 kolega iz drugih zemalja dospeo na takozvanu dekanovu listu Fakulteta za medije i komunikacije ovog univerziteta osnovanog 1896, jednog od osnivača "Šangajske liste".
 
List navodi da je tematika OVK zaokupljala Kuzmanovićevu pažnju i tokom osnovnih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i da ju je istraživao uz pomoć beogradskih, ali i novosadskih profesora.
 
"Od 1998. do danas OVK i njeni predvodnici doživeli su u zapadnim medijima neverovatnu transformaciju, počevši od toga da su na početku bili na listama CIA, a da sada imaju pristup čak i u Ujedinjenim nacijama", kazao je Kuzmanović koji trenutno boravi u Novom Sadu.
 
On ocenjuje da niko do sada u svetu nije ozbiljno, naučnim metodama, analizirao "slučaj OVK".
 
"Želim to da istražim i da pokažem koliko mediji mogu da postave određene teme na dnevni red i da nam nameću o čemu i kako treba da razmišljamo", naveo je ovaj student.
  • Ovdašnji

    10.02.2019 15:39
    Samo napred, ali ne napredno
    Kao prvo, mi ne znamo koliko informacija imaju kineske službe, ili ruske, i koliko ih prenose njihovim fakultetima za bezbednost, radi izučavanja.
    Zatim, indikativno je da mu je verovatno sugerisano da u sadašnjoj situaciji nije dobro za Srbiju da rad objavljuje ovde, da ne dužim, zbog zapada i pregovora oko Kosova.
    Te je stoga rešio da to uradi u Kini, koja se trudi da bude realna, jer nema mnogo od pristrasnosti.
    Kladio bih se da Kina ima više informacija od Srbije.
    Sve što su kod nas uspeli naši veeeeliki zapadni prijatelji, koji nas mnoooogo vole, pokušaće jednog dana da urade Kini ili Rusiji, takav im je metod rada.
    Tako da sve informacije postoje u Kini, dostavljene od naših službi u doba Slobe, ili sakupljene od strane kineskih bezbednosnih službi, ili tazmenjene sa ruskim.
  • Gaga

    10.02.2019 11:51
    @Sanja
    Neće naći u Kini izvore informacija, ali je tamo moguće objaviti rad na tu temu za razliku od SAD-a i većina zemalja EU, Engleske, gde se neguje glorifikacija OVK i njihova abolicija od ratnih zločina.
  • Dejan

    10.02.2019 11:29
    Dil
    E moj poskoce, ako bude sakupljao materijal za doktorat iz starih novina, na sta ce to da izgleda, Resavsku skolu ? Nazivas ga doktorom a nije ni Mr zavrsio ! Doktorski rad se radi dve godine, izucava se do poslednjeg slova sta se tacno desilo i uradilo, odgovornot na ovo buduce delo ce imati svi koji stave potpis da sve javno da se objavi a da ne bude necija licna zelja i radost kao tebi sad bravo, to,svu srecu ti zelim, bla bla... Miloseviceva policija je na kosovu radila sve i svasta, treba i to napisati u doktoratu !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti