Vozna linija između Novog Sada i Zrenjanina ukinuta tri meseca posle pokretanja

Putnički železnički saobraćaj između Zrenjanina i Novog Sada obustavljen je prošle nedelje, a iz Železnica Srbije još uvek nema zvaničnih informacija u vezi sa ovom obustavom.
Vozna linija između Novog Sada i Zrenjanina ukinuta tri meseca posle pokretanja
Foto: 021.rs
Kako "Novosti" nezvanično saznaju, do ukidanja je došlo zbog rasterećenja pruge, odnosno pravljenja prostora za teretne kompozicije, koje se preusmeravaju kroz Banat i Bačku, a zbog zatvaranja i rekonstrukcije pruge Beograd-Novi Sad. 
 
 
Obaveštenje na sajtu Železnica Srbije
 
Ukidanje ove vozne linije stvoriće velike probleme učenicima srednjih škola iz opštine Zrenjanin koji putuju iz okolnih sela Lukićeva, Orlovata, Tomaševca, Perleza, Uzdina i Kovačice.
 
Inače, putničkog železničkog saobraćaja između Novog Sada i Zrenjanina nije bilo 12 godina, dok nije ponovo pokrenut u oktobru prošle godine. Pruga u dužini od 80 kilometara je obnovljena, a uvedeni su i novi ruski dizel-motor vozovi.
 
Podsetimo, od 1. februara je obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Beograda zbog radova na pruzi. Vozovi neće saobraćati zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca, a moguće je da će prekid saobraćaja trajati do sledeće godine. Radove izvodi ruska kompanija "RŽD Internešenel". Ovaj prekid je doveo u nepriliku meštane Banstola i Čortanovaca, jer su ostali bez veze sa Novim Sadom. Zbog toga su tražili da GSP uvede liniju do ovih naselja.
  • igor

    11.03.2020 20:37
    igor
    kad ce piti pusten saopracaj novi sad-zrenjanin voz
  • Branislav NS

    14.02.2019 19:00
    Bolesna drzava
    Sve je stalo samo deca odlaze
  • MV

    14.02.2019 13:41
    Svakodnevno me ova drzava sve vise razocarava.Ovo je sramota velika!!!!Jedina opcija bezanija odavde zauvek.Ovde ne vredi nista menjati i popravljati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti