FOTO: "Zelene brigade" očistile Liman 2

Drugu nedelju zaredom Zelene brigade čistile su smeće sa javnih površina.
Ove nedelje više od 20 volontera i članova Zelenih brigada uklanjalo je smeće s javnih prostora Limana 2, između ulica Narodnog fronta, Dragiše Brašovana i Fruškogorske. Čišćenju se pridružio i jedan broj Novosađana. Očišćena je i okolina Osnovne škole "Jovan Popović", kao i prostor oko vrtića "Kalimero". U akciji je sakupljeno dvadesetak džakova smeća.
 
"Moramo priznati da su građani ovog dela grada prilično savesni u očuvanju životne sredine. Naročito bismo pohvalili vlasnike kućnih ljubimaca, koji, kako se pokazalo, vode računa o higijeni javnih površina", rekao je Slobodan Cvetković, predsednik novosadskog odbora Zelene stranke. 
 
U beogradskom kvartu Zvezdara, Zelene brigade koje je oformila Zelena stranka sakupile su 80 džakova smeća razbacanog po dečjim igralištima i zelenim površinama između zgrada.   
 
Akciji Zelenih brigada priključilo se i desetak Beograđana.
 
"Mi u Zelenoj stranci uvereni smo da Srbija može postati bolje mesto za život ako svako od nas uloži minimum napora i uradi ono što može. Mi propovedamo ono što radimo. I radimo ono što propovedamo. Ako ne možemo preko noći postati ekonomska velesila i uređeno demokratsko društvo, s platom od preko hiljadu evra, možemo očistiti smeće koje ostavljamo za sobom. Da bi nam igrališta i dvorišta bila čista, ne treba da uđemo u Evropsku uniju. Zelene brigade će svakog vikenda čistiti gradove Srbije, verujući da će nam se u tome masovno pridružiti građani koji žele bolju budućnost za svoju decu i unuke", rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.
 
Najviše je bilo papirnog otpada, plastike, opušaka, stakla, ali i odbačene garderobe. Posebno je zabrinjavajuć podatak da su pronalaženi celi džakovi smeća bačeni u čemprese. Kako je protekla prethodna akcija čišćenja okoline Betanije, čitajte OVDE.
  • deda

    18.02.2019 12:56
    nekad se u prvom razredu ucilo o gradjanskom redu ..papir od bombone ostavi u dzepu do prve kante...a to smo svi vec znali jer smo iz kuce poneli, ali stasale generacije koje u ludilu politike domacih i stranih skotova nisu imale vremena il volje da se bave svojom decom i to se prelilo na sledecu generaciju, trebace puno vremena da se opet unormalimo, a bio sam ponosan na svoj grad i sugradjane, i isticao primer da bus za posao cekam na zeljeznickoj i iako pola grada odatle kreca pogledas niz raskrsnicu il prema vozicu niigde kesa il papira od bureka, kutija od cigareta...cisto, i znas da od minhena il berlina pa dokle god na jug isao cistijeg grada nema, i pun sebe si jer si deo toga, valjda se unormalimo i vratimo to svom gradu
  • Gladius et anus

    18.02.2019 10:28
    Maximus
    Потребно је повећати борбену готовост у СНСу јер из оваквих акција лако се стварају протести који, далеко било, могу постати...
  • Pauly Ester

    18.02.2019 09:42
    @ Nemanja
    Mislim da ti je loša ideja. Zamisli koliko ljudstva je potrebno da se očiste celi gradovi, površine pored puteva itd. Njihova obaveza je da prazne kontejnere i kante za smeće a ne da skupljaju smeće sa svakog m2 teritorije Srbije. Kante za smeće su često pune, ali sam ustanovio da su u mojoj okolini pune zato što ljude mrzi da odu tri koraka dalje do kontejnera pa bacaju kese sa smećem iz stana u kante i smatraju da je to sasvim ok.

    Kada bi neko dete u školi u Nemačkoj bacilo ambalažu od doručka na ulicu svi vršnjaci bi ga gledali kao da je običan neandertalac. I verovatno bi ta informacija dospela do razrednog starešine i na kraju bi roditelji išli na razgovor. Nastavnici i direktori škola bi mogli malo da izađu u pauzama napolje i popričaju sa svojim učenicima i pokažu dobar primer tako što će počistiti smeće koje oni ostavljaju. Jedino tako se može u ovoj zemlji nešto promeniti po tom pitanju. Nikakva policija i kazne...nego osećaj sramote i krivice da ne pripadas civilizovanom delu ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti