Danas sahrana legendarnog rukometaša Radisava Pavićevića

Radisav Pavićević Čile, legendarni rukometaš Crvenke i bivši reprezentativac Jugoslavije, preminuo je juče u Novom Sadu u 69. godini.
Za reprezentaciju Jugoslavije je sredinom sedamdesetih godina prošlog veka nastupio čak 116 puta i postigao 376 golova. U reprezentativnom dresu osvojio je, između ostalog, bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 1974.
 
Zaslužni je sportista Jugoslavije i nosilac brojnih sportskih priznanja. Mnogi stručnjaci smatraju ga jednim od naših najboljih levih bekova. 
 
Karijeru je započeo u Crvenki, čije je boje branio punih 15 godina. Sa jednim od naših najuspešnijih klubova, 1969. osvojio je titulu šampiona Jugoslavije, a 1972. godine bio je finalista nacionalnog Kupa.
 
U Nemačkoj je igrao 10 godina. Potom se vratio u Srbiju i po pola godine igrao je za Crvenku i novosadsku Vojvodinu. 
 
- Čile me je i doveo u Crvenku 1976. godine. Igrali smo zajedno četiri godine. Nama mlađima, bio je uzor, idol po svemu. Uživao sam u igri s njim i svima je jasno da je bio jedan od najboljih levih bekova koje smo ikada imali - kaže naš čuveni rukometaš Momir Rnić.
 
Branislav Kustudić, rukometaš Vrbasa, često je igrao protiv Pavićevića.
 
- Čile je bio vrhunski igrač. Sa uspehom je nastupao i u Nemačkoj. Sećam se, veoma dobro, on je davao po 15-17 golova na utakmici. Bio je fenomenalan strelac - kaže Kustudić.
 
Radisav Čile Pavićević biće sahranjen danas u 15 časova na Almaškom groblju u Novom Sadu.
  • Cile

    20.02.2019 14:22
    legenda
    Danas me je iskreno iznenadila vest da je preminuo veliki sportista i clan Srebrane generacije rukometa,veliki covek naviru mi secanja jer smo zajedno sluzili vojsku 1978 u bivsoj nam i dragoj Jugoslaviji u Sarajevu bejasmo zajedno u Vojnoj policiji u kasarni Viktor Bubanj,e koliko smo dana i noci proveli u tada predivnom Sarajevu,neka ti je laka crna zemlja Cile.Pocivaj u miru.
  • dušan

    20.02.2019 13:52
    rtv
    Slučajno smo se upoznali u Sr. Kamenici.Znao sam za njega dok je igrao a ostavio je odličan utisak u razgovoru.Nismo se poznavali ali odmah je bilo u razgovoru sve najdirektnije, bez rezerve iskreno i prijateljski..Počivao u miru, bio si baš dobar čovek...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.