DSS: Zaključani pasaži ugrožavaju bezbednost, nadležni ne reaguju

Gradski odbor DSS-a saopštio je da je došlo do novih slučajeva zagrađivanja i zaključavanja pasaža, čime se, upozoravaju, ugrožavaju protivpožarni putevi.
DSS: Zaključani pasaži ugrožavaju bezbednost, nadležni ne reaguju
Foto: 021.rs
"Pasaži u centru Novog Sada su protivpožarni putevi i oni moraju da budu slobodni da nam se više nikad ne ponovi tragedija kao ona u kafiću Laundž", kaže predsednik gradskog odbora te stranke Bojan Radojević.
 
Iz DSS-a podsećaju da su više puta upozoravali javnost na uzurpiranje pasaža u centru Novog Sada i zahtevali od gradske vlasti da interveniše, jer su pasaži javne površine i građanima se mora omogućiti slobodan pristup.
 
"Nažalost, ne samo da nadležni još nisu reagovali, nego je došlo i do novih slučajeva zagrađivanja i zaključavanja pasaža, uzurpiranja i bespravnog prisvajanja javnog prostora i ugrožavanja protivpožarnih puteva", navode u DSS-u.
 
Kako je 021 već pisao, pojedini pasaži u centru Novog Sada zaključavaju se tokom noći i vikendom, dok su neki zatvoreni za prolaz tokom celog dana.
 
Pasaži u kojima se nalaze kafići obično se zatvaraju oko 23 časa, dok se oni u kojima su prodavnice i zanatske radnje zaključavaju najkasnije do 21 čas. Prolazi u kojima se nalaze stambene zgrade i u kojima nema lokala, često su zaključani i tokom dana.
 
Iako se u njima nalaze stambene zgrade i lokali u privatnom vlasništvu pasaži su, baš poput i ulica, javni prostor, pa ne bi trebalo sprečavati kretanje građana kroz njih. Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.
  • nn

    23.02.2019 09:15
    sve smućkano
    Ako hoce da zakljucavaju neka i malterisu i krece ako to ne rade da budu kaznjeni a kad gori neka gori kad ne dozvoljavaju pristup.
    Ako je drustveno a jeste ako drustvo popravlja ima da bude stalno otkljucano
    Ulazite tamo na svoju odgovornost.
    Privatni stanovi čije fasade piopravlja narod pa i oni koji nemaju nista.
  • Antibot

    22.02.2019 14:47
    Šta reći
    Vid botina smeta im što neko kaže za lopova da je lopov!
    Na svakog nastradalog u požaru po deset botova.
    LJudi zauzeli Po 100-200 kvadrata zemljišta u centru i ogradili.
    A naše. A čije su naše javne površine? Alo?
    Da ne pričamo da deca idu po kafićima.
    I ko će posle da izjavljuje saučešće. Botovi? Zabole ih.
    Donacija SNS i malo botuješ i ništa...
  • Pasazanin

    22.02.2019 14:39
    SNS uzrpirao pasaz
    SNS je uzurpirao pasaž i koristi ga kao dvorište za svoj mesni odbor!!!
    Živim u pasažu pored. Prijavljivao sam inspekciji ali i oni su iz SNS priče.
    Dakle ništa. Sede u knacelarijama i komentarišu da je u redu da zauzmu...


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti