Na putovanja gradskih funkcionera za dve godine potrošeno 4,8 miliona dinara

Za putovanja gradskih funkcionera, od juna 2016. do istog meseca 2018. godine, izdvojeno je više od 4.800.000 dinara.
Na putovanja gradskih funkcionera za dve godine potrošeno 4,8 miliona dinara
Foto: 021.rs
Na odborničko pitanje kuda su sve putovali gradski funkcioneri od početka mandata aktuelnog saziva Skupštine grada, Božidar Protić iz redova Demokratske stranke čekao je više od pola godine. Odgovor je konačno stigao pred početak poslednje sednice gradskog parlamenta, koju su demokrate bojkotovale. 
 
Iz opširnog odgovora vidi se podugačak spisak zemalja koje su gradski funkcioneri posetili u roku od dve godine, ali vidi se i koliko je na ta putovanja potrošeno iz gradske kase. Kada se sve sabere, za putovanja funkcionera u roku od dve godine, građani su platili oko 4,8 miliona dinara. 
 
Kako se može primetiti, bilo je putovanja za koja su izdvajana sredstva veća od 100.000, pa i 200.000 dinara, ali većina njih se kretala od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada dinara.
 
O trošku građana putovali su funkcioneri svuda. Bilo ih je u svim zemljama regiona, ali i u Kini, Rusiji, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Belorusiji, Poljskoj, Italiji, Austriji. Sudeći po tabeli zemalja koje su se posećivale, nije se odlazilo u Bosnu i Hercegovinu, nego Republiku Srpsku. 
 
Ubedljivo najviše novca za jedno putovanje potrošeno je prošle godine za odlazak predsednika Skupštine grada Zdravka Jelušića u Beč, na Simpozijum gradonačelnika. Za "ekspediciju" tokom koje su predstavljeni potencijali Novog Sada iz budžeta je "otputovalo" gotovo 250.000 dinara.
 
Gradski funkcioneri su i verni posetioci Budve, odnosno "Budvanskih pravničkih dana". Na početku sezone u Budvu, u junu mesecu, išli su zaposleni u Službi izvršnih poslova, Zaštitnika građana, Gradskog pravobranioca, Službe za internu reviziju, Gradske uprave za obrazovanje, Gradske uprave za opšte poslove, za kulturu, kao i za urbanizam. 
 
Za njihovo učešće na 21, 22. i 23. "Budvanskim pravničkim danima" isplaćeno je gotovo dva miliona dinara. 
 
Međutim, bilo je i onih domaćina koji su ugostili predstavnike Novog Sada, a da ovi nisu morali da potroše ni dinara. Za nula dinara odlazilo se na obeležavanje 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u logoru "Jasenovac", na obeležavanje dana gradova Pečuja, Krfa, Budve, na Međunarodni kongres slovenskih zemalja u Banja Luku... Besplatno se išlo i u Moskvu, na poziv svetotehničkog holdinga BL Grup, čiji je predsednik ove godine bio član delegacije Vladimira Putina, koja je posetila Srbiju. 
  • Zamena teza

    28.02.2019 15:35
    @ Paradox
    Paradox je što za funkcionere biramo one koji pre izbora na funkciju nigde nisu bili, ništa nisu videli, pa treba da se obrazuju o trošku Novosadjana,.
    Bilo bi jeftinije i korisnije da smo za funkcionere birali one koji su pre izbora na funkciju negde bili, nešto videli , nešto saznali i obrazovali se o svom trošku, pa nas ne bi toliko koštali. Radili bi ljudi samo za platu,
    Medju Novosadjanima ima i takvih,, zar ne?

  • Neoplanta

    28.02.2019 10:03
    Paradox
    Novi sad je decenijama proglasavan za najcistiji grad bivse Juge!, Sad vise ne znamo kako da bude cist, pa bratija mora da se svrlja po svetu, da nas tome uci???
  • Ftn

    28.02.2019 08:56
    Ha ha
    Putiju ovi sto su do juce bili golje! Kupili diplome pa putuju po svetu a reci stranih jezika neznaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.