FOTO: Zelene brigade čistile Novo naselje i Tvrđavu

Zelene brigade su u četiri odvojene akcije u Novom Sadu, Rumi i Zrenjaninu, u kojima je učestvovalo više od 100 ljudi, sakupile preko 100 džakova smeća.
U Novom Sadu su očistili deo Novog naselja, odakle je odneto preko 40 džakova raznog otpada. Akciji se priključilo i desetak građana.
 
Najviše otpada sakupljeno je na Petrovaradinskoj tvrđavi. Zelene brigade su bile deo tima od 400 volontera koji su u višečasovnoj akciji sa Tvrđave odneli preko 100.000 kilograma najrazličitijeg smeća. Čišćenje Tvrđave organizovalo je udruženje građana "3D svet".
 
"Neverovatno je koliko je ovaj biser istorijske i kulturne baštine i turistički potencijal, decenijama zanemarivan od svih institucija, ali i građana. Došlo je vreme buđenja. Pokazalo se da je Zelena stranka u pravu kada je problem otpada na javnim prostorima i neophodnost promene odnosa građana prema sredini u kojoj žive i odrastaju naša deca, pozicionirala kao važnu temu. Napredak i bolji život ne zavise ni od koga drugog, već od nas samih. Ni Evropska unija, ni Amerika, niti Rusija neće ukloniti naš otpad. Što pre to shvatimo, brže ćemo postati deo savremenog sveta", rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik. 
 
Akciju "Zelene brigade čiste gradove od smeća" pre mesec dana pokrenula je Zelena stranka. U deset dosadašnjih aktivnosti čišćenja u pet gradova učestvovalo je preko 150 članova Zelenih brigada i sa dečjih igrališta i drugih javnih površina uklonjeno je preko 500 džakova smeća.
  • Lea ns htz

    13.03.2019 22:01
    Bravo
    Muka mi je od ovih sto sve znaju..a prstom nisu mrdnuli... ako nisu nista ocistili.. dodji ti prijatelju pa nastavi..!!!
  • Ana

    12.03.2019 23:11
    To je vise nego pihvalno
    Bravo deco, da li je moguce, obradovalu ste me, to je vise nego pohvalno. Bice nesto i od nas. Nie smo mi tako losi.
  • grbonjic

    12.03.2019 01:22
    "Čišćenje Tvrđave organizovalo je udruženje građana "3D svet"."

    Jel neko iz ovog udruženja uopšte izjavio nešto za medije?
    Po dobrom starom običaju samo se partijaši čuju??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti