VIDEO: Dečija predstava "Iscepana bajka" danas na Novosadskom proleću

Dečija predstava "Iscepana bajka" biće izvedena danas, 23. marta, na prvom spratu Spensa, u okviru manifestacije Novosadsko proleće.
Sva deca vole da slušaju ili čitaju bajke, ali često se desi da dok listaju svoje slikovnice i knjige, pocepaju listove, išaraju ih i ne vrate iscepane listove bajki na pravo mesto.
 
Pisac, uočivši mogući veliki problem kao posledicu dečje nemarnosti, (neke "tamo" dece, koja svoje knjige ne čuvaju), upozorava decu-publiku na to da se može desiti nešto strašno sa bajkama i traži pomoć od njih. U priči ga prekida Beli zec iz "Alise u zemlji čuda", a za njim i Snežana iz bajke "Snežana i sedam patuljaka". Oboje van sebe, jer su izleteli iz svojih bajki, traže pisca ubeđeni da im je to on uradio...Beli zec je zauzeo Snežanino mesto, a Snežana je ostala bez bajke, jer iscepani list nije vraćen na svoje mesto.
 
Uz mnoštvo muzičkih numera, takmičenja u poznavanju bajki, mnogo komičnih situacija i interaktivnih koreografija, njihovo "zapetljano" stanje se uz pomoć dece polako raspetljava i sve se vraća na svoje mesto...
 
Predstava će početi u 12 časova.
 
Predstavu organizuju Radio 021 i Krativni studio "Čarolija".
 
  • novinarka

    23.03.2019 18:29
    odgovor
    Imate u Muzeju savremene umetnosti svake nedelje vikendom radionice za decu
  • Dj.

    23.03.2019 08:31
    "Vodič" za decu
    Ovo je sjajno, žao mi je što nema negde na jednom mestu skupljena sva dešavanja za decu. Baš sam htela danas da vodim dete negde, i osim Pozorišta mladih i bioskopa, nisam znala gde još da pogledam i da se informišem o dešavanjima za decu. A da sam znala sigurno bih dete pre odvela na ovu prestavu nego u bioskop...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti