U Tužilaštvo stigle krivične prijave protiv novosadskih preduzeća zbog vozila u Lučanima

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu zaprimljene su krivične prijave koje je Posmatračka organizacija CRTA podnela protiv odgovornih u novosadskim javnim preduzećima i ustanovama zbog zloupotrebe položaja.
U Tužilaštvo stigle krivične prijave protiv novosadskih preduzeća zbog vozila u Lučanima
Foto: Pixabay
Sve prijave zavedene su u ovom tužilaštvu i po njima je već zahtevano prikupljanje potrebnih obaveštenja od policije, saopštio je rukovodilac Posebnog odeljenja Vidak Daković, prenosi "Danas".
 
Polovinom februara CRTA je podnela krivične prijave protiv odgovornih u nekoliko novosadskih preduzeća i ustanova, zbog korišćenja službenih vozila u Lučanima za vreme lokalnih izbora 16. decembra prošle godine. 
 
Vladimir Zelenović, direktor JKP "Čistoća", jednog od preduzeća čija su vozila navodno bila u Lučanima za vreme izbora, naveo je za "Danas" da nema saznanja o krivičnoj prijavi.
 
"Na adresu našeg preduzeća nije stiglo obaveštenje o tome. Ljudi i vozila 'Čistoće' nisu upućeni u Lučane, niti imamo saznanja da je iko od naših radnika bio na pomenutoj lokaciji u toku vanrednih lokalnih izbora. Nismo dobili nikakvu informaciju, niti smo kontaktirani u vezi sa tim slučajem, tako da nemamo razloga ni da očekujemo poziv iz tužilaštva", rekao je Zelenović za beogradski list.
 
Direktori drugih novosadskih firmi, čija su vozila navodno bila u Lučanima, takođe tvrde da nemaju saznanja da su podnete krivične prijave.
 
CRTA je identične krivične prijave podnela i protiv odgovornih lica u opštinama Šid i Pančevo, te u Savezu sportskih organizacija u Šidu, JKP "Drugi oktobar" u Vršcu i Poljoprivredne stručne službe u Vrbasu, čija vozila su, takođe, snimljena u Lučanima iako ta preduzeća tog dana, a ni ranije, nisu imala nikakvih poslova ni razloga da budu u toj varošici.
 
Opširnije o tome OVDE.
  • Katarina

    13.03.2019 08:56
    ilicsneza@gmail.com
    Znace oni sami kako da razrese taj slucaj !
  • Milena

    12.03.2019 19:37
    Tuzilastvo ce odraditi svoj deo posta I sve ce se zavrsiti po Zakonu onako kako treba.
  • Maja

    12.03.2019 15:28
    Lucani
    Tuzilastvo zna svoj posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.