Ilija Dević podneo osmu po redu krivičnu prijavu zbog autobuske stanice

Preduzetnik Ilija Dević podneo je novu krivičnu prijavu, ovog puta protiv tri osobe koje optužuje da su nelegalno upisali hipoteku na objektima na njegovoj autobuskoj stanici.
Ilija Dević podneo osmu po redu krivičnu prijavu zbog autobuske stanice
Foto: 021.rs

Za sada je u toku sedam uporednih procesa u slučaju ATP "Vojvodina", a nekadašnji vlasnik u poslednjoj prijavi sumnjiči dvojicu direktora banke Crédit Agricole i jednog od rukovodioca u Katastru nepokretnosti da su na objektima zdanja izgrađenog pre deceniju i po, nelegalno upisali hipoteku, kako bi se dokopali servisa za autobuse "Merecedes" i "Setra" koje je preduzetnik iz Krčedina izgradio kao zastupnik vodećeg nemačkog proizvođača za petnaestak država istočne i južne Evrope.

U krivičnoj prijavi se navodi da je ugovorom o kreditu između banke i ATP "Vojvodina", čiji je Dević bio 82-odstotni suvlasnik, predviđeno jemstvo korisnika drugim Devićevim preduzećima, kao i ličnom imovinom, ali ne i objektima nove stanice. On tvrdi da u vreme sklapanja ugovora izgradnja stanice nije ni bila počela, pa objekti nisu ni mogli biti stavljeni pod zalogu.

Povodom ove hipoteke spor se inače već vodi u Privrednom sudu. Naime, pre više od godinu dana kada je banka prvi put oglasila prodaju servisa, Dević je od Privrednog suda zahtevao da stavi zabranu na prodaju. Sudija u tom sporu nije usvojio zahtev, ali je Apelacioni privredni sud poništio prvostepenu presudu i vratio spor na novo odlučivanje. Isti sudija je ponovo odbio zahtev, apelacija opet poništila prvostepeno rešenje. Krug se još jednom ponovio, a ovih dana očekuje se da sud i po četvrti put kaže svoje.

Za sada potencijalni kupci servisa samo čitanjem zabeleške pored upisane hipoteke mogu saznati da je objekat pod sporom. U dva prošlogodišnja pokušaja prodaje to je bilo dovoljno da zainteresovani odustanu od kupovine. Nova aukcijska prodaja zakazana je za 15. mart, a dokumentaciju je otkupio jedan potencijalni kupac.

  • Beba

    13.03.2019 16:07
    Šteta
    .. šteta što nije postignut dogovor sa Gradom.., ovako propada.. nov, lep i moderan objekat.
  • dule

    13.03.2019 10:30
    Ilija,

    kad javno priznaš šta si, sa kim i kako dogovarao u vezi ove stanice, tad ću te ja, a verujem i većina Novosađana podržati. Do tad...
  • Smislio sam

    13.03.2019 08:23
    Rešenje
    Stanicu pustiti u rad, napraviti saobraćajnicu od okretnice na Ž stanici do autobuske stanice.

    Našu Maju sudski kazniti da radi 10 godina kao radnica na šalteru prodaje karata na autobuskoj stanici. Za platu, naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti