VIDEO: Firmaši bakljadom i vatrometom u centru grada obeležili 30. rođendan

Članovi navijačke grupe Firma večeras su u centru grada napravili bakljadu i vatromet povodom 30. rođendana grupe koja okuplja ljubitelje FK Vojvodina.
Uz šetnju i navijačke pesme, Firmaši su iznenadili večeras prisutne u centru Novog Sada. Ova "pokazna vežba" karnevalskog načina navijanja samo je jedan od događaja kojim se obeležava 105. rođendan kluba, 30 godina osvajanja poslednje titule i tri decenije ove poznate navijačke grupe.
 
Trostruko slavlje obeležiće se i u subotu, 16. marta, kada će u Zapadnom holu Spensa nastupiti U prvim redovima, Zbogom Brus Li, Lost Propeleros i gosti iznenađenja. O tome više čitajte OVDE.
 
 
Pre 30 godina nekoliko manjih navijačkih grupa Vojvodine ujedinile su se u jednu, koja je nazvana Red Firm. Nedugo potom u okviru ove grupa nastala je Firma, koja se potpuno odvojila 1996. godine, kada se preselila i na južnu tribinu stadiona Vojvodine. 
 
Firma je kroz godine postala najjači navijački pogon FK Vojvodina, da bi se 2003. godine preselila na severnu tribinu, odakle i dalje izražavaju svoje stavove o stanju u klubu. Od 2005. članovi Firme ulaze u klupsku Skupštinu, a danas imaju veliki broj članova, što je i predmet brojnih polemika. 
 
Iako je ovih dana raspoloženje oko kluba prilično slavljeničko, navijači znaju da u sadašnjosti nemaju mnogo razloga za veselje. Klub je u finansijskim problemima, vodi se "mali rat" između navijača i uprave, evidentan je problem sa igračkim kadrom, a sve to rezultira devetim mestom na tabeli domaćeg prvenstva, što je daleko od ambicija novosadskog kluba.
  • Ilija

    15.03.2019 10:01
    Masa je čudo neviđeno, daje ti osećaj važnosti, pripadnosti, snage. Samo još da se nađe neki mladi vođa da kanališe tu snagu, a ako se uključi Hugo Boss onda zna da bude opasno. Ako mislite da loše procenjujem, da vas pitam, šta su zapravo navijači i koji je njihov doprinos društvu? Oni idu na utakmice i to je to... ili bi bar trebalo da bude.
  • ALUMNI

    15.03.2019 02:22
    PORTAL 011
    da li vas je išta sramota?
  • purgerNS

    14.03.2019 13:48
    zamislite...
    njihovu pricu i njihove osecaje nakon te paljevine...jer ipak su oni..digli dim...upasali trenerice..obrijali glave kockaste....i nakon paljevine se napili..
    znaci brte...nas stotine je palilo grad...aleeee ale aleeee
    jednog dana ce unucima pricati kako su hrabri bili...dok su SMRDILI svoj grad-NOVI SAD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti