FOTO: "Srbijagas" se seli iz Karingtonke, NIS za sada ne ide u Beograd

Zaposleni u "Srbijagasu" do kraja godine napustiće prostorije NIS-a u Narodnog fronta 12 i preseliće se u objekat na Bulevaru oslobođenja, pored nekadašnjeg pokrajinskog SUP-a, saznaje 021.
FOTO: "Srbijagas" se seli iz Karingtonke, NIS za sada ne ide u Beograd
Foto: 021.rs
Reč je o oko 300 zaposlenih koji će ući u rekonstruisanu zgradu, na kojoj su radovi u toku.
 
 
 
Istovremeno, za 021 je potvrđeno da se sedište NIS-a za sada neće seliti u Beograd, kako se spekuliše u javnosti. Nezvanično, postoje namere rukovodstva kompanije da se u naredne dve do tri godine uprava preseli u Beograd, ali ta odluka još uvek nije doneta.
 
Priča o budućnosti poslovanja Naftne industrije Srbije aktuelna je poslednjih meseci. Izvori 021 navode da će zgrada u kojoj je sedište NIS-a, popularna "Karingtonka", u budućnosti biti prodata, a da je zainteresovani kupac "MK Grupa". Nezvanično, planovi su da se nefunkcionalna, glomazna zgrada pretvori u luksuzni hotel, ali zvanične potvrde još uvek nema.
 
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak krajem prošle godine izjavio je da "ima pouzdane informacije" da se sprema izmeštanje sedišta NIS-a iz Novog Sada u Beograd. On je novinarima na poslednjem obraćanju 2018. godine rekao da će Novi Sad izgubiti ogromnu količinu novca preseljenjem sedišta, a zbog velike sume koju kompanija plaća na ime poreza i obaveza.
 
"To je nova i nova i nova centralizacija s ciljem da se sve zatvori u jedan kabinet i predsoblje ispred njega, a ako se takva centralizacija nastavi, onda Srbija ne može ostati u formatu u kojem jeste", ocenio je tada Čanak.
 
Međutim, kako za 021 navode u Naftnoj industriji Srbije, trenutno ne postoje namere da se firma preseli iz "Karingtonke" u Beograd.
 
"Poslovanje kompanije NIS obavlja se u dva poslovna centra, od kojih se jedan nalazi u Novom Sadu, a drugi u Beogradu i kompanija će i ubuduće zadržati ovakvu organizaciju rada. Kada je reč o radu poslovnog centra u Novom Sadu u Ulici Narodnog fronta 12, NIS u ovom trenutku nema planova o napuštanju ove zgrade, a valja znati da ovo zdanje osim NIS-a i sada delimično koriste razni zakupci, u skladu sa raspoloživim slobodnim prostorom i eksternim potrebama", naglašavaju u NIS-u za 021.
 
Podsetimo, Naftna industrija Srbije otišla je 2009. godine u većinsko vlasništvo "Gaspromnjefta", kupovinom 51 odsto akcija. Prethodnih pet decenija bilo je, u više različitih oblika, državno preduzeće koje se bavilo istraživanjem, preradom i proizvodnjom nafte i gasa. Sedište je pedesetih iz Zrenjanina preseljeno u Novi Sad, a poslovnice su otvorene u više gradova, između ostalog u Beogradu.
  • Garr

    27.08.2019 12:06
    @dare@ns
    Osnovana je u Zrenjaninu, ali u sustini nije ni pocela posteno sa poslovanjem kada je pomerena u Novi Sad. A Novi Sad je u to doba bio za skoro trecinu manji grad od Zrenjanina.
  • Džoni

    18.03.2019 13:00
    @Bad
    kakvo je to pitanje? Naravno da se ponosim time, a vi dragi moj gospodine jeste li vi možda jedan od tih mobingatora koji se zalažete za to da radnih prima 20.000 i da ga vi kao njegov šefić zovete u 19h kada je radno vreme isteklo u 16h, jeste li vi možda taj što se ponosite tim i takvim vašim "korporativnim vrednostima"u kojima treba da vam poklanjam i sudotu i nedelju, i dan državnog praznika a da odredbe o uvećanoj zaradi ne da ne primenjujete nego sa ponosom istaknete kako još ja vama možda treba da platim jer me maltretirate da sedim u firmi pet sati nakon isteka mog radnog vremena, jeste li vi možda taj što na razgovoru za posao traži perfektno native english speaker level znanja, a jeste li platili koji čas da bi ste to imali pravo da zahtevate, jeste li vi jedan od takvih koji mi pričaju kako se u americi radi i po 15 sati dnevno pa niko ne kuka tamo da dragi moj gospodine samo štzo jue tamo plata 3.000 usd a ovde ni 20000rsd razmislite da li ste vi taj čija politika i sistem razmišljanja je proterao preko 50.000 ljudi iz ove zemlje, shvatite već jednom kada date pristojnu i ljudsku zaradu radiće se pristojno i ljudski do tada da naravno da ću svaki sekiund da iskrivinarim naravno da sam ponosan što sam svo vreme proveo tamo u restoranu
  • VladaNS

    17.03.2019 21:15
    Ihh
    Ne volim Čanka, ali ovaj put je za selidbu u pravu 100% . Selidba je planirana da deo naših radnika pređe u naselje Šangaj a deo za Beograd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti