Napadnuta još jedna doktorka u Zmaj Ognjena Vuka

Doktorku Nadu Šarčević, specijalistu opšte medicine u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka, napala je na radnom mestu pacijentkinja drugog lekara u potrazi za uputom, saznaje 021.
Napadnuta još jedna doktorka u Zmaj Ognjena Vuka
Foto: 021.rs
Incident se dogodio 28. februara u ambulanti u kojoj dr Šarčević radi sa svojim pacijentima. Kako kaže, tog dana je, kao i uvek, bilo puno posla, a pacijentkinja njenog kolege koji nije bio u prepodnevnoj smeni došla je nakon što joj je javljeno da preko reda dođe po recept.
 
"Pacijentkinji je bio potreban novi uput, tačnije ambulantni umesto bolničkog. Prvo su me telefonom obavestili da treba da joj ispišem uput jer joj je hitno potreban - čekala je godinu dana skidanje mladeža i ispostavilo se da uput ne valja. Obavestila sam pacijentkinju da dođe lično i da ću joj to uraditi čim pre. Prekinula sam pregled da bih ispisala taj uput, a pacijentkinja se pojavila u čekaonici i besno uletela u sobu. Rekla je da se 'nada da je sada sve dobro ispisano' i da bi se na ovakve stvari zgražavali u Evropskoj uniji. Na moju konstataciju da je niko u EU ovako ne bi primio, počela je da viče da ja to moram da uradim i da sam 'jako dobro plaćena'", priča za 021 dr Šarčević.
 
Kako kaže, odgovorila je pacijentkinji činjenicama - da je njena plata šest puta manja od plate lekara u Nemačkoj.
 
"Urlala je na mene i preko računara me uhvatila za donju vilicu i stezala. Najstrašnije stvari mi je rekla. Da se u blizini nije nalazio kolega na stažiranju, koji se preprečio i zaustavio dalje nasilje, ko zna šta bi se dogodilo. Rekao joj je da će zvati obezbeđenje, ali je ona samo odgovorila da će svakako pobeći dok je neko ne uhvati", kaže dr Šarčević.
 
Policija je došla posle pola sata, svi su dali izjave, a obavešten je i tužilac.
 
U Domu zdravlja "Novi Sad" kažu za 021 da je Nada Šarčević samo jedna u nizu žrtava napada u njihovim objektima i da bi ustanova, gledajući poražavajuću statistiku, mogla gotovo svakog dana da obaveštava javnost o nemilim događajima.
 
"U Domu zdravlja imamo protokol koraka koji se u slučaju napada na naše zaposlene sledi i koji podrazumeva obaveštavanje policije i nadležnih institucija koje kasnije preuzimaju na sebe ceo slučaj", navode u ustanovi za 021.
 
Podsetimo, samo nekoliko dana nakon ovog slučaja, u istoj ambulanti napadnuta je i dr Milena Golubski, psihijatar.
 
"Pacijent R.K, od ranije poznat policiji, fizički je nasrnuo na doktorku koja je tom prilikom pala i samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata koji su bili u čekaonici izbegnuto je nanošenje težih povreda", rekli su u ustanovi.
 
Povod za incident bilo je nezadovoljstvo pacijenta nemogućnošću trenutne realizacije izdatog elektronskog recepta za metadon u apoteci. Detaljnije o ovom slučaju čitajte OVDE.
  • Hmjik

    16.03.2019 08:40
    @Nina
    Postovana Nina. Ne razumem da zbog loseg iskustva sa jednom sestrom smatrate da sve treba otpustiti i zaposliti nove.
  • Ivana

    16.03.2019 08:06
    Dr Nada Sarcevic je moja doktorka. Zena koja je izuzetno temeljna, ljubazna, radi i vise od svojih mogucnosti, cesto NE ODLAZI na pauzu da bi primila svakog pacijenta. Ovakav "tretman" zaista nije nikako zasluzila! Nadam se samo da je dobro i psihicki i fizicki.
  • Uput

    15.03.2019 23:19
    U tekstu pise da je pogresan uput pacijentkinji dao drugi lekar, a da je pacijentkinja dosla kod doktorice po drugi uput koji joj je ispravno napisala doktorica , i onda je pacijentkinja fizicki napala doktoricu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti