Za treće ili četvrto dete Pokrajina pomaže u rešavanju stambenog pitanja

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku o dodeli 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, za 2019. godinu.
Za treće ili četvrto dete Pokrajina pomaže u rešavanju stambenog pitanja
Foto: Pixabay
Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku Vojvodine i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
 
Pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa - rodi treće ili četvrto dete.
 
Prošle godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši problem stanovanja.
  • Zorana

    01.04.2021 10:54
    Jovic
    Trece dete rodjeno 11.9.2020. Da li imam nele sanse za resavanje renoviranje kuce,hvala..
  • Natasa

    01.10.2020 09:12
    Stambena pomoc
    Postovanje ja imam cetvoro dece cetvrto mi je rodjeno u Aprilu 2018 imamo samo dve sobe a ima nas 6storo dali je moguce da i mi dobijemo neku pomoc oko stambenog stanja?
  • Vesna

    27.09.2020 13:54
    Molba
    Moje trece dete je rodjeno 11.09.2020 dal imam Sanse za neku pomoc oko kuce neki materijal Il uključenje struje Il bilo kakva pomoc da bi lakse ziveli hvala unapred

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti