Gojković: Najponosnija sam na period kad sam bila gradonačelnica Novog Sada

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je u svojoj političkoj karijeri najponosnija na period kada je bila gradonačelnica Novog Sada.
Gojković: Najponosnija sam na period kad sam bila gradonačelnica Novog Sada
Foto: 021.rs
Ona je to izjavila na konferenciji "Žene u političkom životu" u Skupštini Vojvodine. Kako je istakla, njeni politički izazovi ni po čemu se ne razlikuju od izazova sa kojima se suočavaju njene muške kolege.
 
Maja Gojković je 2004. godine izabrana za prvu gradonačelnicu u istoriji Novog Sada, čime je postala i prva žena u Srbiji koja je gradonačelnica nekog grada. Po njenim rečima, na te četiri godine na funkciji gradonačelnice najponosnija je u svojoj političkoj karijeri.
 
"Taj deo istorije niko nikada neće moći da izbriše. Izuzetno sam ponosna što sam prva žena u istoriji Novog Sada, ali i Srbije, koja je izabrana na tu funkciju na neposrednim izborima. Protivkandidati su bili muškarci, te se u toj trci nije merilo da li mi bolje stoji suknja, već moj politički program i da li sam sposobna da ga sprovedem i da li će mi građani ukazati poverenje", istakla je Gojkovićeva dodajući da "njen mandat pamte i po tome što je doprinela da ljudi na isti način gledaju muškarce i žene na funkcijama".
 
Ona je rekla da je u svojoj političkoj karijeri više godina provela u opoziciji nego na vlasti. Kako je navela, "boli je" kada je kao prvu ženu gradonačelnika ne pozovu na događaje kao što je konferencija "Žene u političkom životu". 
 
Srbija je na 24. mestu u svetu po zastupljenosti žena u politici, a među 10 zemalja u svetu u kojima su žene na čelu vlade svojih država, odnosno među 55 zemalja gde su žene na čelu parlamenta, rečeno je na konferenciji.
 
Za vreme mandata Maje Gojković na mestu gradonačelnika Novog Sada dogodila se jedna od najpoznatijih gradskih afera - izgradnja nove autobuske stanice kod nekadašnje Novosadske mlekare. Sporni ugovor između Grada i vlasnika ATP Vojvodina Ilije Devića potpisan je 2006. godine, a ugovor o izgradnji nove stanice potpisala je upravo Maja Gojković. Sud je utvrdio da nema krivične odgovornosti nekadašnje gradonačelnice Novog Sada.
 
Ilija Dević je nedavno podneo osmu krivičnu prijavu zbog autobuske stanice, o čemu više možete da čitate OVDE.
  • Čika

    28.03.2019 10:16
    Očekivano
    Narodna poslovica: "Čega se pametan stidi, time se..."
  • Novosadjanin

    27.03.2019 22:24
    Uzas
    Pa stvarno je zena izgubila sve kriterijume... Neka se bolje ne oglašava, da se ne secamo... Ni nje, niti bilo cega vezanog za nju
  • celje

    27.03.2019 14:25
    kuku
    Nemoj više molim te!
    Novosađani bi da te što pre zaborave!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti