Uručene razglednice odbornicima: Radite u interesu građana, a ne partija i pojedinaca

Inicijativa građana "Sačuvajmo Liman od betona" predala je u Skupštini grada razglednice za odbornike u kojima ukazuju na probleme u gradu - od urbanističkog planiranja, do upravljanja gradom.
Predstavnici Inicijative su predali razglednice koje su građani potpisivali 5. i 9. marta, a kako poručuju, akcija će se nastaviti i u narednom periodu, sve dok problemi koji su istaknuti na razglednicama ne budu rešeni.
 
Predstavnica Inicijative Biljana Simonović kaže za 021.rs da se nada da će se problemi na koje su ukazali uskoro naći u skupštinskim raspravama.
 
"Mi smo želeli da podsetimo odbornike da treba da rade u interesu građana, a ne političkih partija i pojedinaca. Takođe, želeli smo da ukažemo na to da mi građani vidimo neregularnosti u gradu i da im skrenemo pažnju na ono šta je sporno, a o čemu bi gradski odbornici trebalo da razmišljaju i da diskutuju na sednicama Skupštine grada. Nadamo se da će naše razglednice stići do svih odbornika", poručuje Simonović.
 
  
 
Odbornici vlasti i opozicije u Skupštini grada moći će da pročitaju poruke kao što su: "Ovi kiosci su se namestili krivo", "Molimo vas da očistite grad", "Molimo vas sačuvajte Liman od betona", "Oslobodite nam trgove".
 
"Ključni problemi na koje je inicijativa želela da skrene pažnju odbornika i odbornica, ali i sugrađana, jesu zaštita parkova i zelenih površina, korišćenje javnih gradskih površina u komercijalne svrhe, bez dovoljno podataka o novcu koji se tako prikuplja i načinu na koji se troši, održavanje higijene grada, kao i neizvesna sudbina limanskih javnih parkirališta", poručuju u Inicijativi.
 
Oni su pozvali građane da im pošalju svoje predloge za novi izgled razglednica, a izostali su kao tema ovaj put.
  • Vlada

    26.03.2019 07:59
    @Pravi Opalim te g.

    A sad kad je nama 'zaigrala mečka pred vratima' imaš priliku da vidiš kako se brani životni prostor od strane živih, mrdajućih ljudi. Hvataj beleške.
  • asa

    26.03.2019 00:25
    seda
    Odbornici Opozicije i ne dolazae na Skupstine kako da zastupaju gradjane koji su ih glasali.
  • Pravi Opalim te g...

    25.03.2019 22:50
    Novi Sad nije samo Liman. Dok nije zaigrala mecka pred vratima ne bi se ni setili. Gori uvlkaci su samo iz najnovije Detelinare i Grbavice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti