Novosadski poštari u štrajku, narednih dana kasni isporuka

Novosadski poštari su stupili u štrajk kao podrška kolegama iz Regionalnog poštansko-logističkog centra (RPLC) iz Beograda, zbog čega će narednih dana doći do kašnjenja u isporuci pošte i pošiljki.
Novosadski poštari u štrajku, narednih dana kasni isporuka
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju sindikata "Poštanskih radnika", radnici u RPLC-u odbijaju da rade, sve dok se sa osnivačem ne dogovore oko povećanja plate i obezbeđivanja dovoljnog broja izvršilaca.

"Ovo nije organizovan protest od strane sindikata, a kamoli političkih partija, politika nas ne zanima, ali vrlo utiče na naše poslovanje, s obzirom na to da se generalni direktor postavlja po političkoj osnovi, a ne po stručnosti. Ovo je protest radnika koji su na rubu egzistencije. Radnika pošte ima oko 15.000, od toga je 13.000 u tehnologiji, od njih niko nema prosečnu platu u preduzeću, a od republičkog proseka smo daleko za 15.000 dinara. Ovog puta nećemo odustati", navodi se u dopisu sindikata, koji je podržao radnike.

Planirano je da uz znak podrške poštari iz Novog Sada ne rade, ali da iz poštovanja prema najstarijim korisnicima rade na isplati penzije. Oni su se izvinili ostalim korisnicima zbog kašnjenja ostalih pošiljaka.

  • Гордана

    29.03.2019 15:32
    хммм
    Па и без штрајка су разбацивали пошиљке којекуда, сви грађани то итекако знају.
  • štrajkujte i šetajte

    29.03.2019 15:06
    Dragi poštari, štrajkujte i isterajte vaše potpuno opravdane zahteve vezane za plate i uslove rada.
    Građanski protesti i štrajkovi su jedino rešenje za ovu korumpiranu i bahatu vlast.
    Veleras šetamo, dođite i to je vid pritiska i za vašu stvar.
  • /

    28.03.2019 19:47
    /
    obratite paznju da taj koji vas lozi na strajk nece biti neki sef kada onaj bez lk preuzme postu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti