Video-konferencija učenika sa naučnicima iz CERN-a 3. aprila na PMF-u

Međunarodni čas iz fizike za učenike srednjih škola pod pokroviteljstvom CERN-a i grupe IPPOG biće u Novom Sadu održan 3. aprila, na Departmanu za fiziku PMF-a.
Video-konferencija učenika sa naučnicima iz CERN-a 3. aprila na PMF-u
Foto: Pixabay
Čas će trajati od 9:30 do 17 časova.
 
Prvi deo programa čine uvodna izlaganja o teorijskim i eksperimentalnim aspektima elementarnih čestica i njihovih interakcija. Drugi deo programa sastoji se od vežbi koje uključuju analizu podataka i identifikaciju čestica na osnovu događaja evidentiranih na eksperimentima u CERN-u. 
 
Na kraju dana, učesnici će imati priliku da učestvuju u video-konferenciji na engleskom jeziku sa naučnicima iz CERN-a i učesnicima ovog programa iz nekoliko zemalja kod kojih se međunarodni čas organizuje istog dana. Na kraju programa, održava se i kviz iz obrađenog gradiva. 
 
U ovom obrazovno-istraživačkom programu će na 225 naučnih institucija učestvovati oko 13.000 učenika srednjih škola iz 55 zemalja širom sveta.
 
Prijavu za učešće učenici mogu popuniti do 31. marta, online na web stranici programa (u delu za registraciju): http://cern.ch/serbia/masterclass/.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti