"Lisje" angažovalo privatnike za košenje trave po potrebi

JKP "Lisje" angažovalo je privatne kompanije na pejzažnom uređenju groblja, odnosno za košenje i uklanjanje trave na grobljima koje ove preduzeće održava.
"Lisje" angažovalo privatnike za košenje trave po potrebi
Foto: 021.rs
Za taj posao angažovana su novosadska preduzeća "Optimum MV-NS", "Montop HRS" i "Invest-inženjering", a ugovor je sklopljen na više od 24,8 miliona dinara sa uračunatim PDV-om. Ista ova preduzeća angažovana su i prošle godine, ali je ugovorom bila predviđena manja količina novca, ali i manja površina za košenje.
 
Kako se može videti u dokumentaciji, trava i korov na neodržavanim grobnim mestima i zaštitnim pojasevima se kosi na površini od 8,2 miliona kvadratnih metara. Posao ručnog sakupljanja otkosa trave i lišća sa neodržavanih grobnih mesta će se obavljati na površini 3,5 miliona kvadrata. Ove površine su veće od svih groblja koje ovo preduzeće održava.
 
"Lisje" se brine o oko 1,7 miliona kvadratnih metara zemljišta, po čemu bi radnici izabranih preduzeća nekoliko puta kosili novosadska i prigradska groblja. U "Lisju" ima 275 radnika, a privatne kompanije se angažuju kako bi se obezbedili sezonski radnici ukoliko bude potrebe za njima.
 
Groblja se kose nekoliko puta godišnje, u zavisnosti od vremenskih uslova. Komunalno preduzeće angažuje privatnike, kako su ranije objasnili za 021.rs, u slučaju povećanog obima poslova u toku sezone, kako bi se obezbedio kontinuitet, ali i postigao viši stepen održavanosti zelenila na svim grobljima. 
 
Iako je vrednost posla veća od 24 miliona, radnici će biti angažovani po potrebi, što znači da postoji mogućnost da ne budu sva sredstva utrošena. 
  • YA

    28.03.2019 07:38
    Plaćaj, narode moj glupavi!
    Plaćaj neznjanje i bahatost, kada nisi hteo znanje.
  • Stari

    27.03.2019 18:08
    Zadrugar
    Vesko Pizurica zadruga Sajam
  • Joca

    27.03.2019 17:17
    ko radi a ko ladi?
    Dok nisu primljeni SNS kadrovi sve je funkcionisalo,sada niko nista ne radi i vuku enormne plate. Jel nam Vucko o ovakvom zaposljavanji prica danima, neka hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.