Nova šansa za izgradnju parkinga kod instituta u Sremskoj Kamenici

Instituti u Sremskoj Kamenici mogli bi da dobiju ranije najavljene parkinge, a koji će prethoditi izgradnji spratne garaže ukoliko novi tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije bude uspešan.
Nova šansa za izgradnju parkinga kod instituta u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs
Ovo je ponovljeni tender, nakon što se u prvom pregovaračkom postupku tri zainteresovane firme kojima je Grad dostavio ponude nisu prijavile za posao.
 
Uprava traži od zainteresovanog projektanta tehničku dokumentaciju za izgradnju parkirališta i javnog osvetljenja kod kompleksa instituta. Reč je o nameri Grada da se prvo izgradi parking zapadno od glavnog pristupnog puta, za oko 100 vozila i sa okretnicom za autobus. Takođe, očekuje se izgradnja parkinga istočno od pristupnog puta, za oko 400 vozila. Rok za izradu dokumentacije će, po konačnoj dodeli posla, biti najviše četiri meseca.
 
 
Pretpostavka je da će posao biti vredan nešto manje od milion dinara, koliko je iznosila ukupna vrednost posla u prethodnom postupku. 
 
Prema planovima Grada, spratne garaže trebalo bi u potpunosti da reše problem parkiranja kod instituta. Najavljena garaža imaće 1.245 kvadrata i dva sprata.
 
Ovaj postupak je otvoren do 6. maja.
  • Vladan

    03.04.2019 13:24
    Parking kod samog instituta mora biti besplatan. Gore se ne ide na piknik vec samo zbog bolesnih ljudi. Ako je problem sa mestima, ogranicite parkiranje na 1 ili/i 2 sata kao svuda u razvijenim drustvima koje vole sebe tj svoj narod. Nakon tog vremena naplacujte dodatne sate papreno. Zaposleni u institutu, zbog njegovog izolovanog mesta moraju imati siguran parking, pogotovo medicinsko osoblje. Like za ovaj moj predlog resenja, mozda neko ko se pita cita sve ovo.
  • Po svaku cenu

    03.04.2019 12:25
    DAJ RADOVA!
    Ma, izeš parking.
    Daj da se otvore bilo kakvi radovi, i šansa za fakture i anekse ugovora - iz budžeta grada.
    Da se nalapamo dok smo na vlasti.
    Zato, nije bitno šta se radi.
    Samo da postoje radovi.
    Jel treba čišćenje korista Dunava? I to ćemo da radimo.
    Farbanje neba? Naravno da možemo.
  • O

    03.04.2019 11:47
    Nadleznima
    Da mi vrate ratkapne koje su mi ukradene dok sam bio parkiran na njihovom parkingu, uredno placenom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti