Nijedna firma nije zainteresovana da isplanira parking kod Instituta u Kamenici

Izgradnja parkinga, a potom i spratne garaže u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici odužiće se, jer za sada ne postoji firma koja je zainteresovana za ovaj posao.
Nijedna firma nije zainteresovana da isplanira parking kod Instituta u Kamenici
Foto: 021.rs
Nakon što je krajem novembra raspisala javnu nabavku u otvorenom postupku, pa konstatovala da se nijedna firma nije prijavila da uradi tehničku dokumentaciju, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ušla je u pregovarački postupak i poslala ponude samo firmama za koje je verovala da će uspešno obaviti posao. 
 
Reč je o novosadskim firmama "Vojvodinaprojekt", "AG UNS" i "Gramont". Ovaj postupak zatvoren je 26. decembra, kada je komisija konstatovala da nijedna od tri firme nije podnela ponudu. 
 
Inače, procenjena vrednost cele nabavke je 958.333 dinara. Tehnička dokumentacija za izgradnju parkirališta košta 666.666 dinara, a tehnička dokumentacija za javno osvetljenje unutar kompleksa je oko 291.666 dinara. 
 
Podsetimo, prema objavljenim planovima Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, spratne garaže trebalo bi u potpunosti da reše problem parkiranja kod Instituta. 
 
U međuvremenu, dok se to ne dogodi, za početak će se izgraditi parking zapadno od glavnog pristupnog puta, za oko 100 vozila i sa okretnicom za autobus. Takođe, očekuje se izgradnja parkinga istočno od pristupnog puta, za oko 400 vozila. Rok za izradu dokumentacije će, po konačnoj dodeli posla, biti najviše četiri meseca.
 
Inače, najavljena garaža imaće 1.245 kvadrata i dva sprata. Kako treba da izgleda planirani posao pogledajte u planu OVDE.
  • Vojvoda

    11.01.2019 09:11
    nema se para
    Kada smo radili probnu garažu iza pozorišta u centru grad je rekao da nema para da pravi te garaže na sprat a trebalo je da ih radimo na svakom parkingu u gradu ! tako da se čovek spakovao i vratio za Italiju i ostala vam je samo ta probna verzija ! zato je grad posekao i uništio ogromne zelene površine u kliničkom sentru da bi napravio parkinge a da ne govorim i u ostalim delovima grada !!!
  • YYY

    08.01.2019 23:17
    U toku prepodneva, već godinama,se stvara kolona vozila zbog naplate parkiranja, pa je saobraćaj otežan, i vrši se samo jednom trakom,a taj put koristi i kolima hitne pomoći, koji često prevoze bolesnike životno ugrožene.
  • Marijana

    08.01.2019 18:52
    Cifra
    U cifri 666.666 čuči problem! A da zamole nekog od ovih preduzetnika koji su bacili oko na Liman? Tante za kukuriku.Mi vama poljanu, vi nama garažu u Kamenici. +40% fee

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti