Grad će platiti smeštaj stanarima Dositejeve za još šest meseci

Porodice iz Dositejeve 11, koje su proteklih šest meseci bile u podstanarstvu, koje je plaćao Novi Sad i narednih šest meseci će dobijati novac iz budžeta grada, za istu namenu.
Grad će platiti smeštaj stanarima Dositejeve za još šest meseci
Foto: 021.rs

Gradonačenik Miloš Vučević je za 021.rs potvrdio da su imali sastanak sa stanarima i da je dogovoreno da se preko socijalne pomoći nastavi plaćanje troškova podstanarstva. On je naveo i da pokušavaju i dalje da izdejstvuju dogovor imeđu investitora i stanara.

"Pokušavamo da budemo, mada formalno ne možemo, posrednici da investitor nadoknadi štetu. Građani traže da Grad formalno bude garant, ali mi to ne možemo, iako ćemo se svojim autoritetom založiti da se šteta ispravi", naveo je gradonačelnik.

On je dodao da su upoznati sa tim da investitor nudi stanarima Dositejeve da ispravi štetu, ali postoji veliko nepoverenje oštećenih.

Dodajmo da za sada nema nagoveštaja da će se rešiti problem za 12 porodica koje su morale da se isele nakon što je "Astra plan" krenula sa zidanjem na Dositejevoj 9 i tada im srušila dom. U proteklim mesecima nastavilo se urušavanje objekta.

Investitor, protiv kojeg je pokrenut i krivični postupak se nedavno obratio javnosti, gde je prozvao stanare da oni blokiraju ceo postupak obnove. S druge strane, oštećeni su naveli da i dalje nemaju garancije da će biti ispunjeno to što im se obećava, podsećajući na to da je, između ostalog, investitor radove počeo bez dozvola.

  • Nesa

    04.04.2019 06:51
    Ah
    Sve je pocelo 1919. godine.
  • Miki

    04.04.2019 06:47
    Dali su to članovi SNS-a? Zašto im ne plati taj preduzimač? Dali je i on drug član SNS-a pa je ne dodirljiv?
  • ...

    03.04.2019 23:35
    Kako sada politicari ne govore o progonu sa ognjista?
    Ovo nije nista drugo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti