Čistiće se fasada Banovine

Fasada zgrade Pokrajinske vlade, Banovine, uskoro će biti sanirana.
Čistiće se fasada Banovine
Foto: 021.rs
Posao na tenderu Pokrajine dobila je grupa firmi "Bob" i "Garnet", koje su ponudile najnižu zajedničku cenu za kompletne radove na sanaciji ove zgrade - 27,4 miliona dinara.
 
Sanacija zgrade Banovine podrazumeva, između ostalog, mehaničko i čišćenje paročistačem, uz upotrebu sredstava koji neće oštetiti kamen. Postoje delovi zgrade na kojima je kamen ranije bio nestručno popravljen, te se od firmi traži da otklone te nedostatke, kao i da repariraju nedostajući kamen i popune sve pukotine. 
 
Potrebno je ukloniti i grafite koji se nalaze u prizemnom delu zgrade, ispod akrilne boje.
 
Po završetku radova, preko zgrade će biti nanet zaštitni sloj za dugotrajno samočišćenje fasade. 
 
Cela sanacija mora, prema ugovoru, da bude završena do 1. decembra ove godine.
  • ban

    10.04.2019 13:24
    Da svi koji komentarišu imaju malo "šire" vidike znali bi da zgrada koja je pod zaštitom zalužuje adekvatno održavanje. Ona je tu bila i biće, bez obzira na politička i stranačka opredeljena, kao jedan značajan arhitektonski i kulturološki objekat....... i sada slede minusi...
  • pravi opalim te g...

    10.04.2019 13:08
    Ej Jovo ajd ne ..... Covek spominje na sta se trose nase pare. Od tog ciscenja samo gazdi firme ce biti dobro. A poltroni i clanovi nisu zasluzili cistu zgradu
  • Aneks ugovora

    10.04.2019 13:00
    Pare, pare, pare
    Ma, samo daj radova da trošimo pare dok možemo!
    Vidiš da ovi sa šetnjama imaju nameru da nas sklone.
    Daj, dok možemo!
    Šta pranje?
    I šamponiranje, ako treba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.