Istekao rok za davanje ponuda za koncesiju Apoteke "Novi Sad", bez odgovora o zainteresovanima

Rok za dostavljanje ponuda za koncesiju Apoteke "Novi Sad" istekao je 3. aprila, ali nadležni ne odgovaraju na pitanje da li se iko odazvao na poziv grada.
Istekao rok za davanje ponuda za koncesiju Apoteke "Novi Sad", bez odgovora o zainteresovanima
Foto: 021.rs
Iz gradske PR službe ni posle nedelju dana nisu stigli odgovori na pitanja da li je bilo ponuda na javnom pozivu za obavljanje farmaceutske delatnosti u Novom Sadu i koje su se kompanije javile. 
 
Iako je rok istekao 3. aprila, odluka o tome kome će se dati objekti Apoteke "Novi Sad" na upravljanje u narednih 15 godina, trebalo bi da bude doneta kroz 90 dana. Postupak davanja koncesije vodi tim Grada Novog Sada na čijem je čelu Član gradskog veća za zdravstveno Zoltan Horvat, a sarađuje se sa Timom za podsticaj i unapređenje investicionih ulaganja za razvoj Novog Sada kojim koordinira pomoćnica gradonačelnika Adrijana Mesarović.
 
Više informacija o tome da li se iko javio na poziv Grada nije stiglo ni iz Apoteke "Novi Sad".
 
"Po okončanju postupka javnost će biti na adekvatan način obaveštena", poručuju u ovoj ustanovi.
 
Objekti Apoteke "Novi Sad" trebalo bi da pređu u ruke koncesionara na 15 godina. To je deo plana gradske vlasti da sačuvaju apotekarsku delatnost u Novom Sadu. Ovakav potez se povlači zbog višegodišnjih problema u Apoteci, ali i velikih dugovanja. Prema podacima Ministarstva finansija, gradska apotekarska ustanova duguje više od 590 miliona dinara i ima 16.000 neizmirenih obaveza prema dobavljačima.
 
Privatni partner će dobiti objekte u Novom Sadu, Futogu, Kaću, Rumenki, Čeneju, Ledincima, Budisavi, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Stepanovićevu, Šangaju, Kovilju, Kisaču. Istovremeno, koncesionar će biti dužan da za vreme trajanja ugovora održi visok i stručan nivo kvaliteta pružanja usluga, ali i da sam određuje cene proizvoda u skladu sa uslovima na tržištu.
 
Više o tome šta podrazumeva koncesioni ugovor možete da pročitate OVDE.
 
Podsetimo i na to da je nedavno izdat oglas za davanje u zakup Galenske laboratorije Apoteke "Novi Sad". Ova laboratorija je počela sa radom 2016. godine, a u nju je iz gradskog budžeta uloženo 38 miliona dinara. 
  • Znam

    12.04.2019 20:35
    A sta ce Canak dobiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti