FOTO: Performans "Jedan od pet miliona" ispred Skupštine Vojvodine zbog neispunjenih obećanja

Deo opozicionih poslanika u Skupštini Vojvodine bojkotovao je današnju sednicu, a ispred zgrade Skupštine održan je performans sa istaknutim predizbornim obećanjima SNS, koja nisu ispunjena.
FOTO: Performans "Jedan od pet miliona" ispred Skupštine Vojvodine zbog neispunjenih obećanja
Foto: 021.rs
Članovi inicijative "Jedan od pet miliona" su, uz deo opozicionih poslanika, ispred zgrade Skupštine Vojvodine istakli predizborna obećanja Aleksandra Vučića iz 2012. godine, pojasnila je Svetlana Kozić iz poslaničke grupe "Alternativa za Vojvodinu". Ona je rekla da je poruka performansa - "pukao je".
 
 
"U subotu, 13. aprila u Beogradu naša namera je da se okupimo u jako velikom broju, a i da pokažemo da je građanima pukao film jer sedam godina slušaju laži. Ništa od predizbornih obećanja od pre dolaska na vlast nije urađeno. Ta obećanja su mu bila: 'Boriću se protiv kriminala i korupcije, neću smanjivati plate i penzije, osnovaću Nacionalnu banku, ukinuću subvencije državnim firmama, poništiću sve dogovore s Prištinom sklopljene u Briselu, doneću zakon o poreklu imovine, ukinuću TV pretlatu, smanjiću cenu struje, obezbediću mladima stanove od 300 evra po kvadratu, ukinuću državne agencije, smanjiću državnu administraciju, zabraniću partijsko zapošljavanje, otvoriću kancelariju za brze odgovore, ispitaću izbornu krađu, otvoriću fabrike čipova, razvijaću srpsku privredu i poljoprivredu, rešiću 24 sporne privatizacije i - uhapsiću Dinkića'. Statistika govori da je pukao jer obećanja nisu ispunjena", navela je Svetlana Kozić.
 
 
Poslanik Aron Čonka iz "Alternative za Vojvodinu" rekao je da nisu ispunjena ni obećanja koja se odnose na Vojvodinu.
 
"Zakon o finansiranju Vojvodine je čak i bio u skupštinskoj proceduri, pa na kraju nije usvojen. Čak smo bili svedoci da su pojedini članovi poslaničke grupe SNS govorili kako Vojvodina treba da se ukine i da autonomija ne treba da postoji. Ono što je nama posebno bolna tema je rasprodaja našeg najvrednijeg resursa - zemljišta, koje se u bescenje daje Arapima i drugim investitorima. U Zrenjaninu se, na primer, zemlja daje Tenisu na 30 godina na potpuno bespravan način, a sa ovom praksom se nastavlja čak i nakon što se udruženje paora izborilo na sudu da dokaže istinu. Vojvodina zaslužuje bolje, a dobija sve gore i gore", rekao je Čonka, nakon čega su prisutni izbušili nekoliko balona, u skladu sa parolom "Pukao je".
 
 
Predsednik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" Milenko Jovanov poručio je da je, uprkos održavanju sednice Skupštine Vojvodine, danas ipak najvažniji događaj u Novom Sadu miting predsednika Srbije.
 
"Na ovom skupu će građani koji žive u Vojvodini poslati vrlo jasnu i glasnu poruku da ne podržavaju nasilje koje se kotrlja ulicama, da ne podržavaju pokušaje upada u institucije, nasilje u Beogradu, sve ono što na neki način poslednjih dana i nedelja karakteriše skupove opozicije - jasan fašistički pristup politici, na ulici i nasiljem pokušavaju da promene vlast. Građani će jasno reći da su za pristojnu i modernu Srbiju i poslati poruku u kom pravcu Srbija želi da ide. Upravo ta opozicija u najvećoj meri doprinosi takvom stanju na koje se žale. Nije SNS upadala s motornom testerom u javni servis, to je radila opozicija. Nije SNS demolirala gradilište u centru Beograda, nije SNS pokušala da upadne u Skupštinu grada Beograda i maltretira žene. Neka se sami smire i ponašanje usklade sa onim što je pristojno i civilizovano. Blago rečeno je licemerno da nas na dijalog pozivaju oni koji su napustili mesta za dijalog", naglasio je Jovanov.
 
 
Epilog?
 
Prema mišljenju predsednika poslaničke grupe DS-DSHV Gorana Paunovića, dolazi se do prelomne tačke uoči, a naročito nakon svih najavljenih okupljanja i on očekuje da će se tenzije smiriti, u korist opozicije. Ova poslanička grupa takođe bojkotuje sednicu.
 
"Građani Srbije već četiri meseca protestuju protiv stanja u društvu. Nije se napravio nikakav pomak nabolje i, u znak solidarnosti, mi danas nećemo biti na ovoj sednici skupštine. Očekujem da se u narednih nedelju-dve otvori dijalog u društvu koji ima probleme jer je neophodan. Najveću odgovornost ima vlast i apelujem na SNS da otvori dijalog, pre svega o slobodnim demokratskim i fer izbornim uslovima za izbore koji svakako dolaze u narednih nekoliko meseci", kaže Paunović.
 
Na pitanje 021 zbog čega očekuje rasplet, Paunović kaže da se SNS nalazi "u poslednjoj fazi pokazivanja mišića".
 
"Mislim da, nakon svih ovih velikih skupova vlasti i opozicije, mora doći do raspleta situacije. Neodrživo je da ove tenzije idu u nedogled i smatram da, ukoliko vladajuća stranka ne stvori uslove za dijalog, moraju da budu svesni da u ovakvim procesima nema pobednika niti pobeđenih - svi ćemo biti gubitnici", rekao je on za naš portal.
  • Sever Srbije

    11.04.2019 21:52
    I na 021 besni,nisu ocekivali ovakvu podrsku av, novosadjani otkada dodjose kuci s trga i poceli da demantuju ove miseve 1 od 500 nema vise pustanja komentara. Platice solakobolid triskove sta se plasite,a kao objektivan medij haha! Cast postenim izuzecima kojih ima kod vas .pozzzz
  • Sever Srbije

    11.04.2019 19:40
    Pomislih da je danas petak,tolko vas ima i tad na pozorisnom trgu. pedjolinice draga botuj botuj solakobolid placa!
  • Piplfoks

    11.04.2019 16:35
    @patak

    Ako ti 'smjeta', a ti se vrati nazad u svoju vuko*ebinu, migrante 'bjedni'.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.