Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović posle godinu dana ponovo štrajkuje glađu

Direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović ponovo je započela štrajk glađu, jer uprkos obećanjima, nadležni ni posle godinu dana nisu uradili ništa da se reše problemi koji onemogućavaju funkcionisanje ove televizije.
Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović posle godinu dana ponovo štrajkuje glađu
Foto: 021.rs

Pavlović za 021 kaže da i dalje stoje sporovi pred sudovima, da su pojedina preduzeća raskinula ugovore sa Kanalom 9, kao i da nije odgovoreno ni na jednu njenu molbu da se sastane sa ministrom Mladenom Šarčevićem, a u vezi sa naknadama koje naplaćuju SOKOJ i OFPS. Direktorka ove novosadske televizije za 021 navodi da štrajk glađu neće prekinuti sve dok se ne sastane sa premijerkom Anom Brnabić ili prvim ljudima Ustavnog suda.

"Znači, ja moram da se sastanem sa premijerkom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić, jer se borim pravnim putem i Ustavni sud ćuti o našim predstavkama koje smo mu uputili tri godine. Dokle? Kao i prošli put, želim da podvučemo crtu", navela je Pavlović 021.

Direktorka Kanala 9 je u dužem pismu obrazložila razloge štrajka glađu, a detalje možete pročitati u nastavku:

O prošlogodinjem devetodnevnom štrajku glađu Maje Pavlović porčitajte na ovom linku, kao i na ovom linku .

  • TV GLEDALAC

    16.04.2019 13:43
    mnm - OK
    Mnm je postavio odličan komentar. Potpisujem ali i dodajem. Maja je u osnovi čestita ali se godinama preigravala i zaigravala i nije prvi put u ovakvoj finansijskoj situaciji. Pa ima, ne znam da li još, onog voditelja koji je šurovao sa mnogim strankama u Novom Sadu a u poslednje vreme sa SNS. Pa ako je mislila da će s njim kao kukavičijim jajem da zavara SNS, nije prošla. Mnogo je bila neumerena u kritici SNS ( bez obzira da li osnovano ili neosnobvano ) Mislim da joj je taj voditelj sugerisao neke stvari pa sad trpi posledice i štrajkuje. Daću joj jedan savet, iako znam da njoj sada savet nije potreban nego podrška koju joj ne mogu dati. Savet: Majo reši se voditelja ako ni zbog čega drugog a ono zbog uroka i prekini štrajk glađu jer ne možeš pobediti ne samo što je SNS sada mnogo jak nego što imaš dosta slabih tačaka.
  • mnm

    16.04.2019 10:34
    Podrška za Kanal 9, kao najstariju lokalnu televiziju. Ipak, da razjasnimo nešto. Glavni problem je to što Kanal 9 nije sačuvao svoje novinare, voditelje, snimatelje i druge dobre ljude koji su prošli kroz tu televiziju u poslednjih 20 godina. Da su čuvali i poštovali ono što je najvrednije, a to su ljudi, imali bi sada i druge načine da odgovore na nepravdu. Ovako, nažalost, ostaje samo štrajk glađu direktorke, kao vapaj. Pavlovići su televiziju posmatrali kao preduzeće (na prvom mestu), a ne kao medij. Istina je da su takse preglomazne, istina je da televizija nema novca, ni priliva sredstava i da najverovatnije sistem tako hoće, ali shvatite, Kanal 9 je sada u problemu kao "Kanal 9 doo", a ne kao "Kanal 9 TV". Pošto se niko nije solidarisao sa novinarima kojima televizija duguje plate (neki od njih su i nenamerno gladovali), zato sada niko ne treba da menja teze. Jer, nije u pitanju princip borbe za slobodu medija, znajući da je svojevremeno Kanal 9 ustupao termine i vladajućoj stranci, koja je na tu televiziju dovodila svoju postavu, pa čak i svoju voditeljku (gde je sad Irina Veljković?). U pitanju je to da je ta telvizija dužna državi, zaposlenima i drugima i to je problem, a ne zato što Kanal 9 izveštava o protestima ili kudi vlast. Nema tu više ko da izveštava (uz dužno poštovanje za pojedince).
  • NS

    16.04.2019 07:33
    Ja imam 22.000 za gas, jel mogu ja da štrajkujem glađu par dana da ne platim to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti