Medijska koalicija pozvala državu da reši probleme Kanala 9, kolege da uplate novac

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja pozvala je nadležne državne organe da hitno reše probleme TV Kanala 9, kako bi vlasnica te televizije Maja Pavlović prekinula štrajk glađu, a kolege da se solidarišu i na račun te televizije uplate novac, kako bi on bio odblokiran.
Medijska koalicija pozvala državu da reši probleme Kanala 9, kolege da uplate novac
Foto: 021.rs
U saopštenju Koalicije navodi se da su problemi Kanala 9 pruzrokovani "nečinjenjem nadležnih državnih i pravosudnih organa".
 
"Upozoravamo da je primer TV Kanal 9 ilustrativan za sve lokalne medije u Srbiji, jer je očigledno da se protiv svih onih profesionalnih medija koji izveštavaju u javnom interesu preduzimaju najrazličitije mere kako bi bili ugušeni", ocenjuje se u saopštenju.
 
Navodi se da su prestavnici Koalicije medijskih i novinarskih udruženja posetili Maju Pavlović koja štrajkuje glađu u prostorijama TV Kanal 9 drugi put za proteklih 11 meseci i da im je rekla da je njena borba pravna i da država ne želi da poštuje zakone koje je sama donela.
 
"Da li je normalno da posle pet godina ne možemo da dobijemo presudu u Upravnom sudu, da li je normalno da moja inicijativa o ustavnosti i ustavnoj žalbi povodom taksi SOKOJ-a i OFPS-a stoji tri godine na Ustavnom sudu i da ja ne mogu da dobijem odgovor? Ja samo tražim da država počne da se ponaša u skladu sa zakonima koje je donela", kazala je Pavlović.
 
Ona je dodala da se trudila da probleme televizije koju vodi ne povezuje sa politikom, ali da sada misli da su oni "obračun sa onima koji se usuđuju da pitaju" i pozvala premijerku Srbije Anu Brnabić da podrži njen štrajk.
 
Kao preduslov da prekine štrajk glađu, Pavlović je zatražila da TV Kanal 9 dobije presude koje čeka toliko dugo. Pavlović je pozvala sve kolege koji smatraju da dele probleme koje ona ima da joj se pridruže u štrajku glađu.
 
Koalicija je pozvala novinare da istraže sumnje da televizije bliske vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci ne moraju da plaćaju naknade ni OFPS-u ni SOKOJ-u, jer ih te organizacije ne tuže, te da ne plaćaju ni zakupe za poslovne prostore koje koriste, a koji su u vlasništvu države.
 
"Koalicija poziva na solidarnost sa kolegama sa TV Kanal 9, kao i da uplatom sredstava pomognu da račun TV Kanal 9 bude odblokiran", piše u saopštenju.
 
Brojevi računa na koje može da se izvrši uplata: 
 
Banka Intesa: d.o.o. Kanal 9, Novi Sad 160-170280-38
Poštanska štedionica: d.o.o. Kanal 9, Novi Sad 200-2639250101934-81
  • Mk2

    17.04.2019 09:52
    @ Dejan
    Nije tačno to što navodite. Kanal 9 je privatna televizija koja nema upravni odbor. Drugo, ova lokalna novosadska televizija se nikada nije bavila temama iz opštine Bečej. Možda ste pomešali sa nekom drugom televizijom?
  • Dejan

    16.04.2019 22:55
    Dil
    Dok su zuti bili na vlasti,opstina Becej je svaki mesec finansirala kanal 9 sa 300000din !! Zena nekog funkcionera iz svm je ta tamo sedela u upravnom odboru a da bi zuti bili na vlasti morali su to da potpisu jer u suprotnom bi svm izasao iz koalicije ! Kad je i ta tikva pukla,dogorelo je do noktiju !
  • Yoda

    16.04.2019 21:42
    Ova vlast treba da padne ako ni zbog cega drugog, onda zbog ne prenosenja lige Sampiona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti